Kina-oppdretter har slaktet 92 tonn laks. Superior-andelen er 99 prosent

Nyheter
0

Nordic Aqua Partners har også oppnådd høy snittvekt på sin første kommersielle slakt.

Børsnoterte Nordic Aqua kunngjør at fredag ettermiddag at selskapet har nådd et samlet slaktevolum på 92 tonn med en gjennomsnittlig levende vekt på 6,1 kg ved anlegget i Gaotang, Kina.

Så langt er kvaliteten på innhøstingen førsteklasses, og 99 prosent av volumet er klassifisert som laks av superior kvalitet.

– Denne kvaliteten gir Nordic Aqua et utmerket utgangspunkt for å bygge en premiumposisjon for «Nordic Pure Atlantic» i det kinesiske markedet og vårt hovedfokus er å bygge en premiumposisjon i et attraktivt marked, sier administrerende direktør Ragnar Joensen.

Satser bredt
– Støttet av de første ukene av innhøstingen har Nordic Aquas mål vært å oppnå en bred distribusjon, for å eksponere vår nye merkevare for så mange forbrukere og laksekjøpere som mulig. For å oppnå slik markedsrekkevidde jobber Nordic Aqua inn samarbeid med en begrenset gruppe profesjonell og erfaren sjømatdistributører.

– Tilbakemeldingene fra kunder, herunder topp sashimi kokker, når det kommer til farge, tekstur, fett og kondisjonsfaktor, støtter vårt premiumposisjonsmål. Vi jobber også tett med Skretting, vår strategiske partner på fôrforsyning, og «Nordic Pure Atlantic» laksen scorer bra på alle viktige kvalitetsparametre, sier han.

Aksjekurs Nordic Aqua Partners. Kilde: Infront

Markedspenetrasjon
– Det er viktig å få slike tilbakemeldinger da Nordic Aqua er den første innenlands produsert av landbasert oppdrettet atlantisk laks i Kina. Vi får kontinuerlig førsteklasses laks inn i markedet og salgsorganisasjonen er nå godt i gang med å bygge kunderelasjoner og markedsposisjoner som Nordic Aqua kan vokse sin premiumposisjon fra, sier Andreas Thorud, leder for Nordic Aquas operasjonelle aktiviteter i Kina.

– Vi driver med et bredt spekter av markedsførings- og lanseringsaktiviteter, hvor våre produkter presenteres for forbrukere, detaljhandel og HORECA-kjøpere samt kokker. Produkteksponering og markedspenetrasjon prioriteres fremfor prising for de første ukene av innhøstingen, legger han til.

Nordic Aqua legger frem tall for første kvartal torsdag 16. mai.