– Vi har fått med oss over 55 prosent av de ansatte i Coast Seafood AS. Vi er godt representert både fra kontoret i Måløy og i Bergen. Vi er fordelt på tre lag á to ganger fem stykk og en ganger fire stykk. Dette er vi veldig fornøyd med og ikke minst at de ansatte gjør en veldig god innsats. De imponerer oss som vanlig og alle bidrar og yter sitt beste, forteller IT-sjef Frode Melsether.
Fokus på kilometer
– Coast synes dette er ett godt og artig tiltak for de ansatte og inviterte alle som ønsket å delta til å være med. Vi fikk ikke alle med oss denne gangen, og årsaken til dette ligger nok litt i konkurransens hovedmål som er kilometer. Ikke alle trives på ett hardt sete time etter time, for det er på sykkelen vi får kilometer. Noen jogger, noen sykler og noen gjør begge deler, alle bidrar, sier Melsether videre.
Coast Seafoods beste lag, Lag 2, har lenge hevdet seg i toppsjiktet i konkurransen, og ligger nå på en sjette plass med 1.139 kilometer loggført torsdag morgen. Lederen, EWOS Trondheim har notert seg for 1.872 kilometer.
– Vi hadde som utgangspunkt å delta og få de ansatte ut av vinterdvale, dette har vi klart så målet er i og for seg nådd. Men det snakkes daglig om vi ikke burde ha vært seks stykker på alle lag og vi kunne kanskje ha toppet ett lag for å sette EWOS enda mer på prøve, for vi er nok en gjeng som liker å vinne og være på topp. Men fokus var ikke det denne gangen, men vi har på ingen måte gitt opp enda. Vi skal logge kilometer daglig og det er mange dager igjen. Så vi får se hvor vi ender.
Kickstart
For eksportbedriften som omsetter fisk for tre milliarder kroner årlig, har konkurransen gitt mersmak.
– Ja, det har det. Vi startet med å skulle delta og få en kickstarte treningsåret, til å bli mer og mer engasjerte. I god «Coast ånd» så rykker det i konkurransefoten nå som vi er kommet i gang med registreringene og vi ser at kilometerne kommer raskt på, avslutter Melsether.