– Hver enkelt rognkjeks kan spise opp til 600 lakselus i døgnet, og kan helt eller delvis fjerne behovet for bruk av kjemikalier i oppdrettsanlegg. Dermed blir lakseproduksjonen mer bærekraftig. Etter at vi fikk dokumentert at bruk av rognkjeks har god effekt, har salget skutt i været, sier daglig leder Andreas Lindhom i Norsk Oppdrettsservice til Fædrelandsvennen.
Flekkefjordselskapet omsatte i fjor for over 22 millioner kroner og fikk solide 8,2 millioner kroner i overskudd. Bare to år tidligere var omsetningen ikke større en 1,9 millioner og selskapet gikk med millionunderskudd.
I fjor kjøpte Lerøy Seafood Group seg inn i selskapet, og har nå en eierandel på 34 prosent.
– Vi trengte noen år på å utvikle de beste produksjonsmetodene. Med unntak av et anlegg som produserte rognkjeks til bruk for kaviar, tror jeg vi var først i landet med dette, sier Andreas Lindhom.