– Jeg har vært i bransjen siden 1996, og har aldri opplevd maken til etterspørsel

Nyheter
1319

Børsfest for Grieg Seafood etter dagens resultatfremleggelse.

Grieg Seafood legger på seg fem prosent på børsen etter å ha presentert et driftsresultat langt over forhåndsforventningene.

Les også: Kostnadskutt løftet Grieg i første kvartal

«Samlet leverer Grieg Seafood (GSF) et solid første kvartal med 162 millioner kroner i operativt EBIT, godt over SB1M og konsensus på 115-129 millioner kroner. De gode resultatene er primært knyttet til 30% høyere slaktevolum i kvartalet, men underliggende EBIT/kg er ca. 10% høyere enn vår prognose. Hovedavviket fra våre estimater er et imponerende kvartal fra BC, som rapporterer NOK 22,7/kg i operasjonell EBIT – nesten dobbelt så høy som vår prognose», skriver analytiker Tore A. Tønseth i Sparebank1 Markets i et kundenotat.

Det var en optimistisk Grieg-sjef Andreas Kvame som tok i mot meglerhus, presse og investorer i anledning fremleggelsen av resultatene for første kvartal.

Kvame tror estimatene fra Kontali Analyse om fire prosent global, og seks prosent nasjonal tilbudsvekst i Norge i 2018 er for optimistiske.

– Det henger sammen med at vi har hatt lav temperatur, man har brakkleggingsperioder, nytt utsett og så videre. Man kan ikke bare holde på fisken og la den vokse. Det settes en strek, og etter det tidspunktet skal det være brakklagt. Da er kanskje fisken på 4,2 kilo, mens den egentlig skulle vært på 4,6, sa han til TDN Direkt.

– Jeg har vært i bransjen siden 1996 og har aldri opplevd maken til etterspørsel som i det siste året. Og den har bare blitt forsterket i første og andre kvartal, la Kvame til.