– Jeg hadde ikke kommet på tanken at Ervik ville ta en sånn utfordring

Nyheter
1313

Styreleder i SalMar, Atle Eide, avviser at tidligere konsernsjef Olav-Andreas Ervik ble bedt om å trekke seg fra stillingen.

Mandag morgen smalt nyheten om at SalMar-gründer Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar med umiddelbar virkning. Tidligere konsernsjef Olav-Andreas Ervik er dermed ferdig i stillingen etter bare 1,5 år. Ifølge styreleder Atle Eide i SalMar var det Ervik selv som valgte å slutte i forbindelse med etableringen av selskapet SalMar Ocean, hvor Ervik skal ha hovedansvar for selskapets satsing på havbasert oppdrett.

Atle Eide. FOTO: SalMar

– Satsingen på havbasert oppdrett i SalMar har pågått over tid, og styret ba administrasjonen om at de kom tilbake med innspill om organiseringen rundt dette. I den forbindelse rakte Olav-Andreas opp hånden, og sa han kunne tenke seg å lede dette arbeidet, sier Eide til iLaks.

– Ble du overrasket da han meldte seg?

– For å være ærlig hadde jeg ikke kommet på tanken at Olav-Andreas Ervik ville ta en sånn utfordring, svarer Eide, og avviser at Ervik ble bedt om å trekke seg.

Eide ser ikke på det som et steg ned for Ervik at han nå slutter som konsernsjef.

– På ingen måte; dette er en av oppdrettsnæringens største satsinger, sier Eide.

– Ga styret et unikt handlingsrom
Ervik selv bekrefter det var hans eget ønske om å skifte stilling.

– Jeg ser fram til å ta fatt på nye spennende oppgaver i SalMar Ocean, skriver en ordknapp Ervik i en SMS til iLaks. Ervik svarer ikke på hvorfor han valgte å gå av som konsernleder, og henviser til videre kommentarer i saken fra Eide og Witzøe.

Ervik får blant annet ansvaret med å lede utviklingen av Ocean Farm 1 videre, hvor det nylig ble satt ut andre generasjon med  fisk. I tillegg venter en stor jobb med «Smart Fish Farm», som er under utvikling og blir dobbelt så stor som SalMars første havmerd.

Samtidig med Erviks interesse for den nye stillingen, informerte Gustav Witzøe om at han ønsket å gå inn i rollen som konsernsjef – for første gang. Ifølge Eide skyldes dette at Witzøe så at det var et slagkraftig team rundt han, og at timingen sånn sett riktig for å gjøre en intern rokkering.

– Styret syntes dette var en veldig fin løsning at Gustav var villig til å ta en slik utfordring. Vi har en aktiv eier som jobber i selskapet, og som har unike egenskaper til å drive det videre. Når da Witzøe sa seg villig til å bli konsernsjef, ga det styret et unikt handlingsrom, avslutter Eide, og legger det til at det er «SalMar-kultur» å bidra der det behøves.

– Har signalisert et ønske om nye oppgaver
iLaks har kontaktet konsernleder Gustav Witzøe i en e-post. Han skriver dette om rokkeringen:

– Vi omorganiserer og styrker ledelsen av arbeidet med havbasert oppdrett og stokker i den forbindelse om på våre ressurser, samtidig som vi sikrer kontinuitet i ledelsen.

På spørsmål om Ervik selv valgte å gå av som konsernsjef, svarer Witzøe:

– Han har signalisert et ønske om nye oppgaver og nye utfordringer knyttet til vår viktige havbasert satsing. Hans erfaring fra biologisk produksjon vil her bidra til å forsterke dette utviklingsområde for SalMar.

Ervik, som startet sin karriere som røkter, har over 20 års erfaring fra oppdrettsnæringen, og har tidligere vært både konserndirektør for oppdrett og daglig leder for SalMar Farming.