Jaktet 120 millioner dollar til RAS-anlegg i Brunei – fikk inn halvparten av pengene

Nyheter
0

8F Asset Management, private equity fondet som eier det landbaserte oppdrettselskapet Pure Salmon, henter penger til 10.000 tonns anlegg i Sørøst-Asia.

8F Asset Management opplyser å ha hentet 61 millioner dollar til sitt ‘8F Aquaculture Southeast Asia Fund’. I følge Undercurrent News ble beløpet hentet fra et globalt nettverk av institusjonelle og private investorer. Fondet sikter på 120 millioner dollar i total kapital.

Midlene vil bli brukt til bygging og drift av et anlegg for resirkulerende akvakultursystem på 10 000 tonn per år i fyrstedømmet Brunei, for distribusjon til det regionale markedet.

Nutreco og Louis Dreyfus
Anlegget utvikles i samarbeid med Strategic Development Capital Fund, et underfond eid av Brunei, som er under forvaltning av finans- og økonomidepartementet.

Dette er en oppfølging av 8Fs Fund I, som har finansiert Pure Salmon-operasjoner i USA, Frankrike og Japan. Fond I ble overtegnet i 2020 med 359 millioner dollar i total kapital.

Med på eiersiden i 8F er pensjonskasser og forsikringsinstitusjoner, samt strategiske interessenter, som fiskefôrgiganten Nutreco og råvarekjempen Louis Dreyfus Company.

– Denne vellykkede første avslutningen utvider Pure Salmons fotavtrykk i Sørøst-Asia og er en viktig milepæl mot vårt mål om å forsyne verden med rent, sunt, lokalt produsert protein samtidig som det skaper nye muligheter for lokalsamfunnet, sier Stephane Farouze, styreleder og grunnlegger av 8F og styreleder i Pure Salmon.

Innovative
– Suksessen til Sørøst-Asia-fondet er drevet av et økt behov for innovative løsninger for å forbedre bærekraften i våre matsystemer og for å imøtekomme det raskt voksende proteinbehovet fra middelklassen i regionen.

Med det nylig annonserte oppkjøpet av Krüger Kaldnes og selskapets nyopprettede partnerskap med ADIO i UAE, har det «satt Pure Salmon på kartet som en verdensledende leverandør av bærekraftig protein», hevder han.

Som en del av en plan for å utvide Pure Salmons fotavtrykk globalt, jobber 8F med oppfølgingsfond andre steder, med ytterligere anlegg planlagt i Midtøsten og Kina.