IT-sjef tar over roret i Watbots

Nyheter
0

1. mars tiltrer Frank Eriksen som ny daglig leder i Watbots. Selskapet lager autonome roboter for daglig vask, inspeksjon og avansert analyse av oppdrettsnøter.

Eriksen forlater sin jobb som IT-sjef i Elop Technology, hvor han de siste årene har vært med å lage verdens første rullende ultralyd-scanner for betong. Med sin mekaniske bakgrunn hjalp Eriksen til med design av komponenter og løftet prototypen til et fullverdig produkt.

Eriksen tar over jobben for Håvard Lillebo som var med å stifte selskapet i 2019.

Eriksen har i flere år jobbet for større selskaper, som NRC Group hvor han ledet den norske IT-avdelingen, men han har også lang gründer-erfaring som selvstendig næringsdrivende før den tid.

– Det som er spennende med en mindre organisasjon som i Watbots er påvirkningskraften til å skape en kultur som belønner de som fremmer ideforslag for effektivisering og minimerer feil når vi skal skape et kvalitetsprodukt som sikrer ren not på begge sider for havbruksnæringen, sier han i en pressemelding.

– Når jeg fikk vite at roboten var basert på magnetisme, og at den ikke har noen kabler i merden, tenkte jeg at dette var et veldig interessant produkt, forklarer Eriksen.

– Roboten teknologien er rask utvikling, så det er mange ting som trekker i riktig retning for å satse på robotisering og automatisering. Det blir ordentlig gøy å kunne bruke all min erfaring fra tidligere arbeid med forsyningskjeder til gjennomføring, produksjon og skalering, så er dette hva jeg lever for, forteller Eriksen.

Watbots holder til i Sandnessjøen, som ligger mellom mektige fjell og vakre øyer på Helgelandskysten. Dette er også barndomstraktene til Eriksen som er oppvokst på Leirfjord.

– Her på Helgeland er det ett fantastisk folkeslag og med tradisjonsrik matkultur, natur, samt sola hele året med det varme oransje kveldslyset og nordlyset, forteller Eriksen. – Jeg vil gjerne påvirke andre som vurderer å flytte til regionen. Her kan vi nå jobbe med dyp-teknologi og vi har rom for mange flere i regionen.