Islandsk investor kjøper opp Optimar International

Nyheter
0

Samherjis eierselskap sluker utstyrsleverandøren.

Den islandske investoren Kaldbakur Kaldbakur har kjøpt Optimar International. Oppkjøpet ble gjennomført etter forhandlinger med selskapets tidligere aksjonærer, det tyske investeringsselskapet Franz Haniel & Cie. GmbH (Haniel), samt ledelsen og ansatte i Optimar.

Som en del av Kaldbakurs portefølje vil Optimar fortsette å betjene sine kunder som et uavhengig selskap. Optimar, med hovedkontor på Valderøya utenfor Ålesund, er spesialist innen automatiserte fiskeforedlingssystemer til bruk om bord på fiskefartøy, på land og i oppdrett. Selskapet har avdelinger i Norge, Spania, Romania og USA, og har kunder i mer enn 30 land.

Kaldbakur er investeringsinstrumentet for eierne av det islandske sjømatselskapet Samherji, et familieeid vertikalt integrert selskap grunnlagt i 1983, som driver en flåte av fiskefartøy, fiskeforedlingsfabrikker og landbaserte oppdrettsanlegg. Gjennom oppkjøpet av Optimar søker Kaldbakur å styrke sitt strategiske nettverk i regionen.

– Optimar er en pålitelig, langvarig partner for den globale fiskeindustrien med sterke kunderelasjoner. Vi er spente på mulighetene vårt partnerskap vil gi både til Optimar og vår bredere portefølje, sier Eiríkur S. Jóhannsson, administrerende direktør i Kaldbakur, i en pressemelding.

Haniel kjøpte opp Optimar i 2017, og har siden støttet utviklingen av selskapet i et samarbeidspartnerskap.

– Kaldbakur er den perfekte strategiske partneren for Optimar på dette tidspunktet og har forpliktet seg til å tilby sin dype kunnskap og dokumenterte ekspertise for å bidra til å forme selskapets fremtid ytterligere. Vi ønsker oppriktig både teamene i Optimar og Kaldbakur mye suksess i deres nye partnerskap, sier Thessa von Hülsen, investeringspartner i Haniel.

CEO i Optimar, Georg Saint-Denis, sier i en kommentar: «Optimar er svært glade for denne avtalen og føler at dette er en riktig og god eier for Optimar. Dette er litt som å komme hjem for Optimar. Firmaene kjenner hverandre godt gjennom et langt og godt samarbeid og ser på dette som er strategisk veiskille for Optimar.

Foto: Optimar