Inviterer hele Lofoten til feiring

Nyheter
1114

– 18. , 19. og 20. september blir det arrangementer i Lofoten i vår regi. Dette gjør vi for å gi noe tilbake til alle som har støttet oss i vår 20 år lange historie, sier Sigvald Rist, administrerende direktør i Lofotprodukt.

På programmet står lansering av boka ”Rett fra havet – historien om Lofoten” der fotograf Knut Bry portretterer Lofoten, og visesmed og forfatter Ola Bremnes tar oss med på en historisk ferd gjennom øyriket. I tillegg inviterer Lofotprodukt til fotoutstilling med utvalgte bilder av Knut Bry, nordnorsk musikkaften med Moddi & Violet Road, omvisninger på Lofotprodukts fabrikk på Storeidøya samt stand på matfestivalen, skriver Lofotprodukt i en pressemelding.

En takk til lokalsamfunnet
Som den største private arbeidsgiveren på Leknes er Lofotprodukt også en viktig del av lokalsamfunnet.
– Vi har mye å takke alle som bor her for, og derfor er det helt naturlig at dette ikke bare er et internt arrangement for oss som jobber i bedriften. Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten folkene som bor her, sier Rist.

Får folk til å flytte hjem
De ansatte er uansett bedriftens viktigste kapital, og det er tydelig at bedriften har de ansatte i fokus.
– Vi satser på skolering, utdanning og fellesskapet vi har på arbeidsplassen. Vi har spennende og utfordrende arbeidsmuligheter. Dette gjør at vi er en attraktiv bedrift for ungdom som ønsker å flytte tilbake til regionen etter endt utdanning. Det lover godt for de neste 20 årene, sier Rist stolt.

I 1994 sprang Lofotprodukt ut av en liten fiskematbedrift i Stamsund som spesialiserte seg på tradisjonsrike fiskekaker. Det første året solgte de fiskekaker og sjømat for drøyt 10 millioner kroner. Om lag 160 medarbeiderne fra 17 nasjoner produserer i dag 80 000 måltider pr dag. Over disk i mer enn 3 000 butikker i alle landets kommuner. Som den største private arbeidsgiveren i Vestvågøy kommune er Lofotprodukt også en viktig del av lokalsamfunnet.