Investeringer for 40 milliarder kroner er lagt på is som følge av grunnrenteskatt

Nyheter
0

Oppdaterte tall fra Sjømat Norge viser at investeringer på 40 milliarder kroner er utsatt, kansellert eller nedskalert i næringen etter at regjeringen foreslo den nye grunnrenteskatten.

– 40.000 millioner er et stort tall, og konsekvensene merkes hardest i de små distriktssamfunnene langs kysten vår hvor ringvirkningene av investeringene er store. Mange steder er de avgjørende, sier næringspolitisk leder Peder Egseth i Sjømat Norge til Dagbladet.

Peder Weidemann Egseth. Foto: Sjømat Norge

– Brytes tallet ned til hverdagen vår, er det snakk om flere lønnsomme jobber, verdiskapning og aktivitet som en rekke kystsamfunn nå risikerer å miste. Det er ikke bare oppdretterne som rammes, også snekkeren, rørleggeren, sveiseren og betongarbeideren vil rammes av regjeringens forslag, sier Egseth.

Les også: Satser på at Mowi har fleksibilitet til å dempe grunnrenteskatten

Grunnrenteskatten ble innført 1. januar – tre dager før høringsfristen løp ut. Det er fortsatt ikke kjent hvordan skatten skal utformes.

Regjeringen sender over sitt endelige forslag til skatten i mars. Lakseaksjene har de siste ukene beveget seg som en jojo når investorene har forsøkt å tolke de politiske signalene fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet.