Intership utvider flåten og inngår langtidskontrakter

Nyheter
916

Det Hareid-baserte brønnbåtselskapet Intership har gjennomført kjøp av brønnbåtene «Lady Anne Marie» og «Roy Kristian».

Selskapet eier og driver etter dette seks brønnbåter, der tre båter opererer i Canada, en i Skottland og to i Norge.

«Lady Anne Marie» ble levert fra Vard Aukra i November 2018 til Aqua Shipping, et selskapet eid av Hofseth Aqua. Intership hadde byggeoppfølging, tok båten inn på bareboat-kontrakt ved levering, og har operert fartøyet med kunder på Island, Skottland og Norge. Intership har nå inngått en langtidsavtale med Cermaq Norway, og båten ble i den forbindelse kjøpt fra Aqua Shipping.

Beredskap
Vi er svært fornøyd med samarbeidet med Intership så langt, og med salget av «Lady Anne Marie» til Intership sikrer vi oss samtidig solid beredskapskapasitet samtidig som vi kan fokusere på vår kjernevirksomhet, sier Roger Hofseth, daglig leder i Hofseth Aqua.

Intership har operert «Roy Kristian» siden 2014. «Roy Kristian» har siden da gått på en avtale med Mowi Canada West. Denne avtalen er nå forlenget, og Intership har i den forbindelse kjøpt båten fra Roy Kristian AS, ett selskap eid av Shipsinvest i Ulsteinvik.

Intership ble etablert i 2014 og bygget opp sin aktivitet ved innleie av brønnbåter og utleie av disse til kunder i Norge, Skottland og Canada. Siden Alchemy Special Opportunities kom inn som majoritetseier i mai 2018, har Intership nå kjøpt seks brønnbåter og har investert for omlag en milliard kroner på disse månedene.

Satser i Chile
Daglig leder Ole Peter Brandal understreker at selskapets strategi er videre vekst.

– Vi har nå også etablert oss i Chile og ansatt en erfaren daglig leder, Luis Sepulveda. Vi tror at vi om relativt kort tid vil ha båter i operasjon i Chile. Vi ser vekstpotensiale i alle markedene vi er etablert i, spesielt i Norge og Chile. Også gjennom det gode samarbeidet vi har utviklet med våre kunder, er forutsetningene for videre vekst de aller beste, sier Brandal.