Innreise-stopp tvinger frem krisemøte for oppdrettsnæring avhengig av utenlandsk arbeidskraft

Nyheter
1421

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) inviterer sjømatorganisasjonene til møte etter at regjeringen onsdag kveld la frem nye regler for innreise.

Fra midnatt natt til fredag blir unødvendige reiser inn til Norge forbudt. Det kan gi store konsekvenser for oppdrettsnæringen, som i stor grad benytter seg av utenlandsk arbeidskraft – på båter, fôrflåter, slakterier og verft.

Ingebrigtsen kaller inn Norges Fiskarlag, Sjømat Norge, Sjømatbedriftene, Kystfiskarlaget, Fiskekjøpernes Forening, Pelagisk Forening, Fiskebåt, Sjømannsforbundet, Norges Sjømatråd, NNN, Garantikassen for fiskere og Norsk Villfisk til krisemøte torsdag morgen.

– Det er viktig for meg å orientere sjømatorganisasjonene, høre hvordan de opplever de nye restriksjonene og hvilke utfordringer dette vil innebære for næringen. Målet med møtet er å få oversikt over situasjonen, sier fiskeri- og sjømatministeren i en pressemelding onsdag kveld.

Regjeringen varslet onsdag at de ville stramme kraftig inn på utlendingers adgang til innreise til Norge. I utgangspunktet vil kun utlendinger som er bosatt i Norge få anledning til å reise inn i Norge med de nye reglene.