– InnovaMar er hjertet i SalMar og må vernes med nebb og klør

Nyheter
1025

Da koronapandemien traff Norge i vår, innførte SalMar strenge smitteverntiltak. Nå, etter at tallet på smittede øker i Norge, har frøyoppdretteren gjeninnført mange av tiltakene.

I mars fortalte SalMar-sjef Gustav Witzøe til iLaks hvordan oppdretteren taklet koronakrisen. Litt over en måned senere, den 20. april, startet regjeringen en gradvis gjenåpning av landet.

Men etter en uke med stigende smitte kom helse- og omsorgsminister Bent Høie med en kraftig advarsel under en pressekonferanse tirsdag: Hvis smitten øker mye, må regjeringen stenge ned landet igjen.

SalMar har imidlertid allerede høynet beredskapen på grunn av smittetrenden i Norge og Europa. Dette inkluderer blant annet restriksjoner på besøk utenfra på selskapets slaktefabrikk på Nordskaget samt strenge smittevernregler for alle ansatte, skriver Frøya.no.

Arthur Wisniewski. FOTO: LinkedIn

– InnovaMar er hjertet i Salmar og må vernes med nebb og klør, sier Arthur Wisniewski, som er koronakoordinator og direktør for HR og organisasjonsutvikling i SalMar.

Wisniewski viser blant annet til at når 650 ansatte avvikler ferie vil det bidra til at smitterisikoen øker, og derfor må selskapet være ekstra skjerpet. Han sier også det vil iverksettes flere smitteverntiltak fremover.

Ved midnatt natt til onsdag var det registrert 67 nye tilfeller av koronasmitte her til lands, ifølge foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Les også: Koronafrykt hos SinkabergHansen: – Situasjonen begynner å bli uklar igjen