InnovaFeed åpner verdens største insektfabrikk og henter 1,5 milliarder i ny finansiering

Nyheter
773

Det franske selskapet vil også bygge et nytt anlegg på 60.000 tonn, ved verdens største maisprosesseringsanlegg.

I en pressemelding skriver bioteknologiselskapet InnovaFeed at det har åpnet verdens største produksjonsanlegg for insektproteiner i Nesle i Nord-Frankrike. Dette betyr at svart soldatflueprotein, for laks og ørret, kan tilbys med en årlig produksjonskapasitet på 15.000 tonn.

InnovaFeed bruker produkter fra jordbruksproduksjonen av stivelse og sukker til å fôre svarte soldatfluelarver, kjent som Hermetia illucens. Når larvene når et visst stadium, ekstraheres protein og olje fra larvene som skal brukes i fôr til havbruk. Selskapet er samarbeidet med Tereos, et sukkerkonsern i Frankrike, som behandler landbruksråvarer til sukker, alkohol og stivelse.

Insektfôret ørret
Siden 2017 har InnovaFeed samarbeidet med den franske supermarkedkjeden Auchan for å lansere «insektfôret ørret».

InnovaFeed-teamet sammen med den tidligere franske president, Francois Hollande. Foto: InnovaFeed

I tillegg ble det kunngjort at InnovaFeeds neste produksjonssted vil være i USA, landets første, med signeringen av et partnerskap med ADM (Archer-Daniels-Midland Company). Dette vil bli bygget ved det største maisforedlingsanlegget i verden, i Decatur, Illinois. Byggingen vil starte i 2021, og med en forventet produksjonskapasitet på 60.000 tonn insektprotein per år. ADM Decaturs maisbaserte biprodukter blir lokalt prosessert for å fôre insekter.

Som en del av den operasjonelle lanseringen av Nesle-fabrikken, sier InnovaFeed-gründer Clément Ray: – Den operasjonelle lanseringen av Nesle-fabrikken er et avgjørende skritt for InnovaFeed og for hele industrien. Faktisk, takket være ekspertisen til teamene våre og vår banebrytende teknologi, har vi vært i stand til å bygge en industriell modell som er i stand til å forene produksjon i stor skala og respekt for miljøet.

Cargill er med på laget
Det Cargill-støttede selskapet la til at det hadde 140 millioner euro (1,5 milliarder kroner) i ny finansiering, noe som brakte den totale finansieringen av InnovaFeed til 200 millioner euro for å «akselerere sin internasjonale utvikling». Investeringsselskapene Temasek og Creadev er aksjonærer i selskapet.

– I løpet av de siste månedene har igangsetting av Nesle-fabrikken og signering av kontrakter med spillere som Cargill og Italpollina bekreftet dette potensialet. Vi er derfor glade for å investere i prosjektet i dag for å distribuere denne teknologien globalt, sier Creadevs viseadministrerende direktør Jean-Baptiste Bachelerie.

Denne pengeinnhentingen vil bidra til de fremtidige utviklingsprosjektene til InnovaFeed i Frankrike, men også internasjonalt, med bygging av nye fabrikker planlagt i Sørøst-Asia og (flere) i USA.