Inflasjon og økte renter utsetter bygging av AquaBountys milliardanlegg

Nyheter
0

Både bygging og finansiering trues.

Amerikanske AquaBounty, kjent for å utvikle den første genmodifiserte laksen, genererte 1,1 millioner dollar i inntekter i andre kvartal.

– Vår genmodifiserte atlantiske laks så fortsatt markedsvalidering fra sjømatdistributører i kvartalet, med fortsatt sterk etterspørsel etter hele produksjonen av vår Indiana-farm, sier Sylvia Wulf, administrerende direktør.

Selskapet begynte å høste i kommersiell skala ved sitt landbaserte anlegg i Indiana sent i 2020.

Nå bygges dets andre anlegg i byen Pioneer i Ohio, men inflasjon og høyere renter får selskapet til å bremse både byggingen av anlegget og obligasjonsfinansieringen.

– Siden vårt estimat for bygging av anlegget for øyeblikket overstiger vårt tidligere anslag på 290-320 millioner dollar, vil vi gjennomgå alle alternativer for å redusere kostnadene, inkludert potensiell å utsette av byggingen av 10.000 tonn-anlegget med et innledende produksjonsnivå som vil demonstrere vårt konkurransefortrinn og evne til å operere i kommersiell skala, sier Wulf.

– Vi mener dette er et forsvarlig grep, og det vil tillate oss å re-estimere gjenværende byggekostnader og dermed unngå å låse kontrakter, råvarepriser for materialer eller renter på det som kan være deres toppnivå.

Oppskaleringen av produksjon og salg ved Indiana-anlegget er godt i gang. Selskapet forventer at byggingen av Ohio-anlegget vil fortsette, om enn sakte, og tar sikte på å sikre obligasjonsfinansieringen innen utgangen av året.

– Vi er forpliktet til å bringe et høyt volum av fersk, bærekraftig atlantisk laks til markedet og ser frem til fortsatt utførelse og grunnarbeid i månedene fremover når vi streber etter å bygge langsiktig verdi for våre aksjonærer, sier Wulf.