Cibonum Group er dannet av et konsortium av investorer som ønsker å jobbe for å fremme «bærekraftig og lokal lakseoppdrettsnæring i Sverige» gjennom aktivt eierskap av RE:OCEAN. Med et hypermoderne produksjonsanlegg i Säffle har RE:OCEAN som mål å forsyne den svenske detalj- og restaurantsektoren med lokalprodusert laks.
Cibonum Group er aktiv og langsiktig hovedeier i RE:OCEAN, som vil støtte selskapet fra start til ferdigstillelse og langsiktig ekspansjon for å bane vei for bærekraftig og sunn mat. Målet er å øke Sveriges selvforsyning med laks, som i dag er nesten 100 prosent importert.
– Vi vil være det økonomiske ankeret for RE:OCEAN og sammen med vår bransjekunnskap gir vi et solid grunnlag for RE:OCEANs ekspansjon og dens misjon om å innovere lakseoppdrett i Sverige. RE:OCEAN revolusjonerer fiskeindustrien med landbasert lakseoppdrett i Säffle som kan møte 20 prosent av svenske forbrukeres etterspørsel etter laks. Vi som eiere deler et sterkt engasjement for en lokal og bærekraftig produksjon av sunn mat, sier Anders Svensson, styreleder i Cibonum Group, i en pressemelding.
Noen av Cibonum Groups største investorer er Mathias Kamprad, Per Josefsson, Pelle Törnberg og Per Lindberg.
– RE:OCEAN er et fantastisk eksempel på positiv endring når det gjelder miljø og innovasjoner. Lokalt, landbasert, bærekraftig fiskeoppdrett muliggjør mer verdifulle proteinkilder til en lavere kostnad for mange mennesker, samtidig som det sikrer miljøvennlig produksjon og reduserte utslipp, for eksempel fra transport. Når anlegget i Sverige er i fullskalaproduksjon, vil løsningen kunne tas i bruk i andre deler av verden slik at flere får bedre og billigere miljøsmart mat, kommenterer Mathias Kamprad.
Han er yngste sønn av IKEAs grunnlegger Ingvar Kamprad. IKEAs varehus er forøvrig storkjøpere av laksefileter – både til å servere i varehusenes restauranter og til videresalg. Tradisjonelt sett har IKEA hatt Lerøy Seafood Group som leverandør.