I to år jaktet han jobben som sjef ved SalMars nye fabrikk på Senja. Nå har han fått den

Nyheter
813

Jørn Tore Fjellstad (44) blir fabrikksjef ved SalMars nye slakte- og prosesseringsanlegg på Senja, InnovaNor.

Det bekrefter Fjellstad overfor iLaks. Han har jaktet jobben i to år, og starter i stillingen på sensommeren/tidlig høst.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for bearbeiding av fisk. Som båtsfjording har man vært på kaia og fileten siden man var en guttunge. Da SalMar gikk ut med at det skulle bygges et anlegg i Midt-Troms, hvor jeg bor sammen med kona og våre tre barn, var jeg ikke i tvil om at denne stillingen skulle jeg søke på. At jeg fikk den gjør meg både stolt og glad, sier Fjellstad til iLaks om hvorfor han søkte på jobben.

Det var Folkebladet som omtalte ansettelsen først.

Vil høste erfaring fra InnovaMar
I august starter byggingen av fabrikken, som har en prislapp på 675 millioner kroner, og som etter planen skal ta inn den første fisken om cirka to år.

– Min jobb blir å være med i byggeprosessen, samt bygge opp organisasjonen sammen med HR-avdelingen. Det er et stort antall mennesker som skal ansettes og gis opplæring. SalMar har allerede et fantastisk anlegg på Frøya (InnovaMar) med bred kompetanse, det vil selvsagt bli nyttig at man kan høste erfaring derfra, sier Fjellstad.

– Litt artig at han er hentet internt
Fjellstad har bakgrunn som produksjonsmedarbeider på Båtsfjordbruket og Miljøprosess. I tillegg har han hatt ulike prosjekt- og lederfunksjoner i Hordafôr og ProBio. De siste to årene har han jobbet som driftsleder i SalMar Farming segment nord.

– At jeg har utdanning og erfaring fra næringsmiddelproduksjon, samt erfaring fra sjøsiden innen oppdrett vil bli nyttig slik jeg ser det i den nye jobben, sier Fjellstad.

Det var totalt 16 personer som søkte på jobben som fabrikksjef.

– Vi utlyste stillingen bredt og fikk søkere fra hele landet. Prosessen har gått helt fram til nå når Jørn Tore har blitt ansatt. Det er litt artig at han er hentet internt, sier HR-rådgiver Frode Jørgensen til Folkebladet.

Slik skal anlegget se ut når det er ferdig. ILLUSTRASJON: SalMar