I disse gamle militære hallene planlegges det lakseoppdrett: – Vi har egentlig ikke greie på oppdrett

Nyheter
1954

I 2006 overtok Færder kommune fjellhallene fra Forsvaret på øya Vestre Bolærne utenfor Tønsberg. Siden da har kommunen slitt med å få inn leietakere, men nå kan det bli landbasert lakseoppdrett i lokalene.

Det skriver Tønsberg Blad.

Utenfor fjellhallene. FOTO: Færder Fyr (med tillatelse)

Det er selskapet Færder Fyr, som ønsker å starte lakseproduksjon i hallene. Selskapets kontaktperson, Ole-Fredrik Semb, forteller til iLaks at totalt er arealet på hallene på cirka 15.000 kvadratmeter. Inkludert hulegangene er det 26.000 kvadratmeter å boltre seg på.

I tillegg er det et administrasjonsbygg på kaien i nærheten på 400 kvadratmeter, samt en dypvannskai med en lengde på 70 meter. Avstanden fra kai til land er rundt fire kilometer. Det skal også være planer om et slakteri på området.

Semb, som også er eier og daglig leder i Almek Hydraulic Services, er en av tre investorer i Færder Fyr. Den andre er selskapet Brødrene Freberg, som er store innen grønnsaksproduksjon. I tillegg har Morten Freberg, som selger vanningsutstyr til landbruket, investert i Færder Fyr gjennom selskapet Langerød.

Sistnevnte sier til Tønsberg Blad at målet er å omsette laks for 300 millioner kroner i året, men innrømmer samtidig at de tar en sjanse og risikerer å gå på en kjempesmell.

– Vi har egentlig ikke greie på lakseoppdrett, sier Morten Freberg.

Han legger imidlertid til at Færder Fyr har hentet inn Trond Vegger, som er involvert i ferskvannsoppdrett av fisk i Litauen og Russland. I tillegg hevder Freberg at en fiskebåtreder med eierinteresser i oppdrettsnæringen kan være aktuell for prosjektet.

FOTO: M2 Næringsmegling/Færder Fyr (med tillatelse)