I dag forlater den siste nybyggede brønnbåt verftet i Leirvik

Nyheter
0

“Åsværfjord“, som er det sjette brønnbåt i Havtrans-serien, forlater i dag Havyard
Leirvik og går inn i tjeneste for Frøy.

Håkon Bosdal har vært prosjektleder på Åsværfjord. I tidlig fase, da skroget kom til verftet, ble prosjektet påvirket av koronapandemien, men etter hvert har det blitt arbeidet både raskt og godt.

– Vi leverer etter planen og de som har vært med i prosjektet har gjort en kjempeinnsats. Ikke minst vil jeg fremheve oppstart av systemet for fiskehåndtering. Der har det gått fortere enn vanlig, og det er godt gjort for slike avanserte og sammensatte systemer, sier han i en pressemelding.

Bosdal peker også på velfungerende samarbeid både med underleverandører og rederiet. Over tid har Havyard Leirvik blitt godt kjent med de ansatte i tidligere Norsk Fisketransport og nå Frøy.

– De bidrar med viktig kunnskap fra sitt felt og spiller oss gode.

“Åsværfjord“ har en kapasitet på 3.250 kubikkmeter fordelt på tre runde tanker. De runde tankene gjør at båten kan frakte mer fisk samtidig som fiskevelferden øker med roligere fisk og høyere overlevelsesgrad. I tillegg er skrogformen slik at båten går lett og kutter både utslipp og kostnader til drivstoff.

Idet “Åsværfjord“ nå forlater verftet, går Havyard Leirvik inn i en ny fase der det blir satset på ombyggingsoppdrag og reparasjoner.

Foto: Havyard