– I år er det registrert fanget rundt 2.300 pukkellaks

Nyheter
1317

Fra og med sommeren for to år siden meldte pukkellaks sin ankomst i norske og nord-europeiske elver.

– I år er det registrert fanget rundt 2.300 pukkellaks. Nord-Norge skiller seg ut, da flesteparten av fangstene er gjort i Troms og Finnmark. Det er store tall, sier Henrik H. Berntsen ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) til Nordlys.

Odd-Helge Utby, leder for fellesforvaltningen for Målselvvassdraget, sier at de aldri har opplevd slike mengder med pukkellaks før.

– Opp laksetrappen har det gått godt over 100. Det er meldt inn 47 fangster av pukkellaks, noe som er helt enormt mye mer enn vi har opplevd før. Det er jo et rekordår, men dessverre er det en negativ rekord. Vi kan ikke gjøre så mye med det denne sesongen, så vi må vente før løsningene kommer på plass, sier han.

Utby ser for seg to mulige løsninger for å bøte på problemet med den uønskede arten: En felle i laksetrappen eller at Fylkesmannen og miljødirektoratet kan betale kilopris for pukkellaksen som blir tatt.

Mats Fossum fra Vestby fikk en pukkellaks på kroken i Akerselva på fredag. Dette er første gang det er registrert at noen har fanget denne type laks inne i hovedstaden, melder TV2.