Hvileskjær etter prisoppgang tre uker på rad

Nyheter
0

Lakseprisen flater ut neste uke.

Det er ikke hver fredag markedsaktørene er så samstemte som idag. Seks forskjellige industrikilder sier alle at lakseprisen beveger seg sidelengs. Oppgangen i oljeprisen, som nå omsettes til 85 dollar per fat, har bidratt til å styrke den norske kronen markant de siste månedene. Dette gjør det tøffere å få kundene ute i verden med på en prisøkning.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Stabile priser, 55-56 kroner. Det er alltid noen som sier litt mer, sier en eksportør til iLaks. – Det roer seg litt ned. Det er ikke sikkert supersyklusen kommer.

Mindre futt
– Ja, det fremstår som det p.t. I hvertfall stabile i forhold til det vi solgte på sist fredag, som var 57-59 kroner på 3-6, 62-63 kroner på 6-7 kg. Og 7-8 kan en få enda mer for, sier en oppdretter, før han legger til: – Det er et fortsatt sterkt marked.

– Usikker. Solgte to [biler] litt høyere, men var mindre futt idag enn i går, sier en annen oppdretter.

– Sidelengs på de minste, litt ned på storfisken. Kronen har styrket seg, så det er valutarelatert. Euroen er på 9,70 nå. Det er en stund siden sist, sier en trader.

Kilde: Infront

Lite kontrakter
Han viser til priser mellom 54 og 56 kroner (til oppdretter) for de mest omsatte vektklassene.

– Det er ikke så stor forskjell fra forrrige uke. Det er stille fra markedet i dag. Folk legger ikke fisk på lager på disse prisene. Det er lite kontrakter ute i markedet, sier han videre.