Hushovd og Ugland skyter inn penger i Baring. Og nå vil de også oppdrette laks offshore

Nyheter
0

Baring Group har nylig gjennomført en emisjon på 24 millioner kroner. Deltakerne i emisjonen var Ugland Kapital, Thor Hushovd, Bøttger Invest og Nieblok Invest.

Selskapets hovedaksjonær er Atlanter Holding. Baring Farsund har konsesjon og godkjenning til å produsere 24.000 tonn postsmolt/matfisk av laks i Farsund kommune. Baring Group består av selskapene Baring Farsund og Baring Ocean.

Planen for Baring Farsund er å starte bygging av første byggetrinn i løpet av 2023. Første byggetrinn består av en årlig produksjon på cirka 5.000 tonn stor postsmolt for salg, fremgår det av en pressemelding.

Baring Ocean har også store planer for offshore oppdrett av laks. Selskapet har i lengere tid holdt på med utvikling av et nytt «spennende konsept».

Provenyet fra emisjonen skal blant annet benyttes til finansiering av prosjektene frem mot igangsetting av byggestart i Farsund og videre utvikling av offshore oppdrettskonsept.

– Laksenæringen er en spennende og fremtidsrettet næring jeg har veldig tro på. Jeg ser et stort vekstpotensial i produksjon av laks, både på land og til havs. Teamet i Baring Group har en veldig kompetent og allsidig bakgrunn. For meg så er det jo ekstra gøy at dette skjer på Sørlandet, sier tidligere stjernesyklist Thor Hushovd.

– Vi ser stadig etter nye bein å stå på, og akvakulturbransjen er en fremtidsrettet og spennende næring vi ønsker å ta langsiktig del i. Laks er noe verden alltid har behov for og vi ser et stort potensial her. Kompetansen til Baring organisasjonen og beliggenheten til prosjektet var utslagsgivende for vår investering, sier Knut N. T. Ugland i Ugland Kapital.

Styreformann i Baring Farsund, Roald Reme, er takknemlig for tilliten som blir vist fra de nye investorene i selskapene Baring Farsund og Baring Ocean.

– Det er veldig motiverende med enda flere engasjerte, kapitalsterke, lokale investorer som ønsker å satse på akvakultur på Sørlandet, samt ser mulighetene innenfor postsmolt- og matfiskmarkedet i årene fremover, sier Reme.

Illustrasjon: Baring Farsund