Huon Aquaculture ser vekst globalt – og på hjemmebane

Nyheter
604

Produksjonen forventes å øke i 2018 for Huon Aquaculture. Den australske oppdretteren håper å klare å riste fra seg biomassendringer, rettssaker og kapitalutgifter for å skape mer lønnsomhet.

Lakseproduksjonen er forventet å øke med fire prosent i 2018, drevet av vekst i Norge, Chile og Canada. Det gjelder også for Huon Aquaculture, til tross for lovpålagte produksjonstak og biomasse som beveger seg «offshore».

Direktør for akvakultur i Huon, Peter Bender, bekrefter at selskapets produksjon i Macquarie Harbour – hovedområdet for lakseproduksjon i Australia – gikk ned fra MTB på 12.000 tonn til MTB på 9.000 tonn i desember. Dette taket er lovpålagt.

Ifølge Bender forventer selskapet å produsere 24.500 tonn totalt i alle områder. Dette skal blant annet skje gjennom bruk av brønnbåten «Ronja Storm». Produksjonen kan nå 36.000 tonn, hvis selskapet lykkes med offshore-prosjekter.

Men rettssaker, biomassendringer og driftsutgifter kan ha skremt bort investorer, og i midten av januar gikk selskapets aksjekurs ned fra AUD 4,85 (29,31 NOK) til 4,55 (27,50 kroner). Bender sier de vil fortsatt bruke i overkant av 392 millioner kroner millioner på  oppgradering av 15 av 17 lokaliteter. Han forventer bedre driftseffektivitet og økt eksportsalg i 2018.

– Som et resultat av dette, er vi sikre på at lønnsomheten vil styrkes de kommende årene, sier han.