Høyres landsmøte sa nei til lakseskatten

Nyheter
1305

Et klart flertall på Høyres landsmøte sa fredag kveld nei til grunnrenteskattbeskatning på havbruk.

Det melder NTB, ifølge Avisa Nordland.

Dermed gikk landsmøtet mot statsminister Erna Solbergs oppfordring om å vente på utredningen fra det regjeringsoppnevnte utvalget som skal levere sin innstilling 1. november. Solberg var ikke på talerstolen under debatten, men sa tidligere i uken følgende til Nationen:

– Skatter som ilegges uansett om du tjener penger eller ikke, er mer krevende.

Fylkeslagene i Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag hadde på forhånd levert egne uttalelser om at de ikke ønsket en grunnrentebeskatning velkommen. Et flertall i et eget verdiskapingsutvalg hadde også anbefalt landsmøtet å gå imot forslaget.

Høyres ordførerkandidat i Lesja, Hanne Alstrup Velure, ønsker å innføre grunnrentebeskatning.

– Jeg synes det er helt fair å beskatte Norges nest største næring, sa Velure fra talerstolen på Thon Congress Gardermoen, ifølge Adressa.

Venstre sa forrige helg nei til særskatt for laks. I et intervju med iLaks mente parlamentarisk nestleder i Venstre, Abid Raja, at Høyre måtte følge Venstres eksempel. Det har altså Høyre nå gjort.

Før debatten sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen at det skulle legges til rette for verdiskaping i hele landet.

-Næringspolitikken gjør det mulig for oss å bygge gode skoler, idrettsanlegg, veier og omsorgssenter. Ja, det er faktisk verdien som skapes av felles innsats. Men det handler jo også om å tjene penger. Om å skape overskudd. Noen på venstresiden synes det nærmest er litt mistenkelig, i hvert fall hvis det går for bra og man tjener for mye penger. Heia deg, men pass på så det ikke går for bra!, sa Isaksen.