Holmøy Holding dro inn 394 millioner kroner før skatt: – Vi har fått drevet uten de store utfordringene

Nyheter
863

Sortland-selskapet kan si seg fornøyd med 2017.

1,5 milliarder i omsetning og 394 millioner før skatt. Det er fasiten for Holmøy-konsernet i 2017, som har tjent store penger på både hvitfisk og laks.

– Det er ikke annerledes for oss enn andre som driver med fiskeri og havbruk. De siste åra har vært preget av grei tilgang på fisk. På oppdrettssida har vi også fått drevet uten de store utfordringene. Når en får drive i fred og ro uten de store utfordringene, så kommer resultatene, sier Knut Roald Holmøy, styreleder i Holmøy Holding til Vol.

Datterselskapet Eidsfjord Sjøfarm, som er havbruksselskapet i konsernet, hadde en liten nedgang sammenliknet med 2016. Omsetningen gikk ned fra 846 millioner kroner i 2016 til 797 millioner kroner i 2017. Resultatet før skatt endte på 281 millioner kroner i 2017 mot 392 millioner kroner året før.

Tidligere i år samlet selskapet all sin virksomhet i Holmen utenfor Sortland, og flyttet inn Snøhetta-tegnede lokaler til 300 millioner kroner.

– Ved enhver investering, påvirkes finanskostnadene. Jeg mener likevel det var riktig at vi samlet selskapene på én plass. Her produserer vi godt og logistikkmessig jobber vi bedre. Det overgår effektene av de kostnadene over tid, sier Holmøy.