Holmefjord klar for Skagerak Salmon

Nyheter
773

Johan Holmefjord er ansatt som innkjøpssjef hos Skagerak Salmon.

– Det stemmer, sier han til iLaks.

Comeback
Stordabuen gjør med det comeback i næringen som han har vært en del av i hele sitt profesjonelle liv. Foruten mangeårig jobb i Alsaker Fjordbruk, er Holmefjord en av arvingene til Bolaks-konsernet i Eikelandsosen.

– Jeg blir sittende i Danmark, i Hirtshals. På fabrikken, forteller Holmefjord.

Skagerak Salmon er en del av Sekkingstad-gruppen. Nå skal Holmefjord skifte side, til andre siden av forhandlingsbordet.

– Jeg synes det er spennende å komme tilbake igjen i bransjen, og spennende å prøve en annen del, en annen rolle, enn det jeg har hatt før.

Etter at Holmefjord har tatt seg en lang ferie etter årene i Alsaker, lå det i kortene at han ville søke seg tilbake til oppdrettsnæringen.

– Ja, det gjorde det nok. Men jeg har tatt meg tid med å finne noe jeg har lyst å prøve.

Midlertidig stilling
Holmefjord er allerede startet opp i sin nye jobb.

– Jeg er begynt alt. Han som var innkjøpssjef jobber ut måneden, etter det blir det jeg som kjører på for fullt, sier han til iLaks.

Tidligere arbeidet han med å selge laksen dyrest mulig, nå er jobben å få kjøpt den samme fisken billigst mulig.

– Det er the name of the game. Får håpe jeg er like god til å kjøpe som jeg var å selge, så tror jeg det skal gå ganske bra, sier han, og legger til at det er en midlertidig jobb. – Det er et halvårs prosjekt. Så får vi se hva som skjer etterpå.