Himmelferden fortsetter for Havyard

Nyheter
746

Verftskonsernet Havyard Group er blitt filleristet på børsen i kjølvannet av nedturen for oljeprisen. Selskapet har hatt en omfattende virksomhet innen offshore-segmentet, og her har ordrene tørket inn i takt med fallende rater og økende opplag av skip.

Fra sommeren 2014 har aksjekursen falt med 93,4 prosent til en foreløpig bunn på 2,23 kroner i forrige uke.

Snuoperasjon
Etter å ha gjort opp 2015 med et tungt underskudd, presenterte Havyard tirsdag et komfortabelt overskudd med en EBITDA på 25 millioner kroner i første kvartal 2016. Dette tok finansmarkedet på sengen, og aksjekursen har skutt i været.

Fredag formiddag stiger aksjekursen med nye 33 prosent, og er sist omsatt på ni kroner.

Det betyr at aksjekursen har steget med 303 prosent siden sist fredag.

Aksjekurs Havyard Group siste to år

Rett til himmels. Illustrasjon: Nordnet

Havyard hadde ved utgangen av mars en ordrebok på 1.842 millioner kroner. Av dette er 1.389 millioner relatert til arbeid i 2016, mens 453 millioner er relatert til arbeid i 2017.

Brønnbåter
Inne i ordreboken ligger blant annet en ny brønnbåt Havyard skal bygge for Norsk Fisketransport (NFT). Nybygget, som har byggenummer 127, vil bli bygget over samme lest som «Namsos», som NFT fikk levert av Havyard i vinter.

Nybygget, som er 84,6 meter langt og har en lastekapasitet på 3.260 kubikkmeter, vil utrustes på Havyards verft i Leirvik i Ytre Sogn.

NFT har allerede gjort en avtale for brønnbåten, som vil gå inn på en kontrakt med Cermaq etter levering i april 2017.