Hevder skjult kamera-opptak avslører dyremishandling på smoltanlegg: – Vi er ikke glade for dette

Nyheter
962

Cooke Aquaculture legger seg flat etter at skjulte opptak viser det som angivelig skal være dyremishandling på selskapets smoltanlegg i Bingham, Maine i USA.

I den nærmere fem minutter lange videoen, opplastet av dyrebeskyttelsesorganisasjonen Compassion Over Killing på Youtube, får man blant se det som skal være ansatte hos Cooke som kaster fisken rundt på anlegget. Videoen hevder også at noen fisk lider av soppinfeksjoner, og har deformiteter. En av de ansatte uttaler at «man gjennom årene blir ganske ufølsom».

I forbindelse med publiseringen av videoen har administrerende direktør Glenn Cooke publisert en pressemelding på selskapets hjemmesider. Her skriver Cooke at de ble kontaktet av The Maine Department of Agriculture den 16. september etter at Compassion Over Killing hadde sendt inn en klage på forholdene ved anlegget.

«Jeg er skuffet og dypt lei meg over hva jeg så i dag. Som et familieselskap, setter vi dyrevelferd høyt i våre driftsstandarder og prøver å oppdra våre dyr med optimal pleie og hensyn til beste praksis. Hva vi så i dag, gjenspeiler absolutt ikke våre standarder», skriver Cooke i pressemeldingen.

Cooke skriver videre at de først fikk tilgang på videoen mandag, og at de ikke vet hvordan materialet ble skaffet. Cooke understreker likevel at basert på videoen selskapet nå har sett, ser det ut som det har skjedd uakseptable hendelser knyttet til fiskehåndtering på smoltanlegget.

«Cooke-familien har oppdrettet fisk i over 35 år og vi er ikke glade for dette», skriver direktøren.

Ifølge Cooke har de allerede fått på plass nødvendige kontroller for at noe liknende ikke skjer igjen. Selskapet jobber nå tett sammen med The Maine Department of Agriculture for å gjennomgå og sikre at all praksis er i samsvar lovgivningen.

«Vi snakker med alle våre ansatte, og vi vil sette i gang et strengt opplæringsprogram på vårt Maine-anlegg», skriver Cooke. og legger til at både familien, selskapet og ansatte tar dyrevelferd på alvor.

«Vi har retningslinjer og på plass og jobber veldig hardt for å sikre at vårt team er godt opplært og at vi overholder de strenge standardene som er satt», avslutter Cooke.