Her reiser Cermaqs nye visningssenter seg og det ligger nært merdene: – Man kan stå inne i anlegget og se på at laksen hopper

Nyheter
760

Det nærmer seg åpning av Cermaqs nye visningssenter i Skutvik på Hamarøy.

Byggingen av senteret startet i fjor sommer. Hans Ola Pedersen, som leder senteret, sier til Avisa Nordland at bygget vil være ferdig utvendig i løpet av et par uker, og at Cermaq også er kommet langt innvendig.

– Nå skal vi snart begynne med både utstillingene, oppholds- og restaurantdelen, sier Pedersen.

Bygges forventes å være klart på nyåret med en myk åpning i februar, mens den offisielle åpningen blir i mai.

Slik blir utsikten. ILLUSTRASJON: Norconsult

Senteret med navnet Arctic Salmon Center skal ligge på høyde med matfiskanlegget i Horsvågen.

– Dette blir et smykke av et anlegg og i de omgivelsene. Dette blir det første visningsanlegget i Norge som ligger bare 70 meter unna merdene. Man kan stå inne i anlegget og se på at laksen hopper i merdene, sier en begeistret Pedersen til avisen.

Cermaq planlegger ifølge Pedersen å benytte visningssenteret også til høytidelige begivenheter som bryllup og konfirmasjoner, samt at det skal være et møtested for lokalbefolkningen og kanskje et sted for å arrangere seminarer og kulturelle aktiviteter.

Cermaqs lakseslakteri i Skutvik ble lagt ned i 2018, mens slakteriet på Alsvåg ble solgt. Et nytt fellesslakteri for Cermaq ble lagt til Steigen. Det var i forbindelse med dette at det ble besluttet å bygge et visningssenter på Hamarøy.