Her kommer Atlantic Sapphires nye byggetrinn

Nyheter
0

Vil mer enn doble selskapets slaktevolum.

Tomten for byggetrinn to ligger like ved den første. I en tidligere tomatåker nær våtmarksområdet The Everglades, en times biltur fra Miami. Her er byggekranene og gravemaskinene i full sving.

Atlantic Sapphire hentet tidligere i år inn 120 millioner dollar i frisk kapital for å finansiere andre byggetrinn. Selskapets Miami Bluehouse vil med det øke årlig produksjon og slaktevolum totalt i fase 1 og 2 med omtrent 15.000 tonn (sløyd vekt) til 25.000 tonn.

Det forventes at den første fisken settes i tankene i det nye fase 2-anlegget i 2022, med det økte slaktevolum fra 2023.

– Selv om vi har hatt noen skuffende «hiccups» dette året, er det ekstremt betryggende å se hvor godt organisert og sømløst vår fase 2-ekspansjon går fremover. Området forvandles raskt, og tankene vil reises i løpet av et par måneder, skriver gründer og konsernsjef Johan E. Andreassen på Twitter.

Første byggetrinn har tilstrekkelig smolt-, slakteri- og fileteringskapasitet for å ta unna 25.000 tonn laks.

Foruten anlegget i Florida, har Atlantic Sapphire også de de kaller et pilotanlegg lokalisert i badebyen Hvide Sande i Danmark. Det sistnevnte anlegget er rigget for å kunne produsere 2.500 tonn laks årlig.