Her får hun sin selfie med Leo: – Jeg må innrømme at jeg har en tendens til å bli litt «star struck»

Nyheter
314

Torsdag var Aino Olaisen blant dem som holdt foredrag foran drøyt 250 frammøtte studenter. Olaisen, som er daglig leder og medeier i Vigner Olaisen, viet blant annet mye tid til å snakke om oppdrettens omdømme.

– For å kunne tiltrekke studenter er det viktig at vi som bransje har et godt omdømme. Oppmøtet i dag tyder jo på at dette allerede er bra, men vi har kanskje enkelte steder en vei å gå, sier Olaisen til iLaks.

Vil nå innlandet
Men hun mener også omdømmet kan bli et problem generelt for oppdretterne, om de lar motstanden vinne fram uten motargumenter.

– Det er enkelte som tror at vi driter i laksen og i dyrevelferden, og at vi bare er ute etter å tjene penger. Og det er en utfordring vi må ta i lag, og derfor tror jeg informasjon er veldig viktig, sier Olaisen fra talerstolen.

Der viser hun også til Nova Seas nye satsing i Oslo, Lax Expo.

– Jeg tror kanskje særlig at det er de som bor langt unna næringa som i større grad kan ha et litt mer negativt syn på oppdretten, påpeker Olaisen.

Derfor mener hun det er viktig at næringa møter opp på disse møteplassene hvor også framtidens havbrukshoder møtes.

Fikk en selfie
Hun har også et råd til studentene som synes havnæringene virker som spennende framtidige arbeidsplasser.

– Bruk tid på nettverksbygging. Det er noe jeg gjorde, og som jeg igjen og igjen erfarer at kommer meg til gode i arbeidshverdagen min, sier Olaisen.

Og til slutt fikk hun altså muligheten til å ta en selfie med årets konferansier Ajkic.

– Jeg må jo innrømme at jeg har en tendens til å bli litt «star struck», sier hun konspiratorisk.