Her er Nærøysund Aquaservice sin nye arbeidshest

Nyheter
0

«Aqua Fighter» overlevert til Nærøysund Aquaservice fra Salthammer Båtbyggeri.

Salthammer Båtbyggeri overleverte onsdag sitt første nybygg til Nærøysund Aquaservice. Kontrakten ble signert i juni 2020. Fartøyet, som er bygget i sin helhet på verftet på Vestnes, er en CoastCat15W, designet av Tomra Engineering.

Arbeidskatamaranen har en lengde på 14,9 meter og en bredde på 12 meter, og er utrustet med moderne innredning, 40 + 10 t dekksvinsj, capstaner, twister, to store kraner og et ryddig arbeidsdekk.

– Det har vært en glede å bygge og nå levere denne pluggen av en arbeidsbåt til Nærøysund Aquaservice, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet, i en pressemelding.

– Dette er det verktøy rederiet og mannskapet skal leve og arbeide med i mange år framover, og vi forstår hvor viktig det er at båten er komfortabel, praktisk og driftssikker. Vi håper vi har levd opp til forventningene og ønsker båt og mannskap lykke.

Fartøyet er Nærøysund Aquaservice sitt tiende, hvor alle er i drift i dag.

– Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også NAS som en maritim entreprenør, sier daglig leder Brynjar Karlsen i Nærøysund Aquaservice.

Nærøysund Aquaservice ble etablert i 2003 av Brynjar Karlsen, og har oppdrettskonsernet Sinkaberg Hansen på eiersiden.

Salthammer Båtbyggeri er Norges eldste verft, startet i 1896, og har flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken.