Her er grafen som lover prisøkning neste år

Nyheter
374

Markedsleder Marine Harvest varslet i går redusert volumguiding for 2017. Dette fikk en umiddelbar negativ effekt på aksjen som falt tungt. Idag har investorene slikket sine sår, tatt innover seg realitetene i markedsbalansen – og begynt å kjøpe aksjer igjen.

Sikkert 
For når tilbudssiden vokser mindre enn den underliggende etterspørselen (5-10 prosent), stiger lakseprisen. Det er nesten like sikkert som banken, og årsaken til at stort sett samtlige lakseanalytikere støtter seg til denne modellen.

I en markedsoppdatering idag skriver Sparebank1 Markets’ analytiker Tore A. Tønseth at den norske laksebiomassen synker raskt og at «best case» er nullvekst i Norge neste år. Han spår en global tilbudsvekst på tre prosent, primært drevet av Chile. Det taler for en underliggende lakseprisvekst på ti prosent – med støtte i den nevnte modellen.

Tønseth løfter derfor lakseprisbanen til 63 kroner i 2017. Konsensus blant meglerhusene som følger oppdrettsektoren ligger på 57 kroner.

For lavt
– Det er altfor lavt, skriver Tønseth.

Sparebank1 Markets-analytikeren har kjøpsanbefalinger på samtlige lakseaksjer på Oslo Børs. Høyest oppside til kursmålet finner Tønseth i Grieg Seafood.

Grieg-aksjen stiger forøvrig til ny toppnotering på børsen tirsdag formiddag. Grieg Seafood er sist omsatt for 73,75 kroner.

Kilde: Sparebank1 Markets