Her er Emilsen Fisks nye fôrflåte

Nyheter
0

Fredag ankommer Emilsen Fisks nye fôrflåte Rørvik. AKVA groups AC 650 Panorama-flåten representerer en betydelig oppgradering.

– Vi ser frem til den offisielle overleveringen av flåten. Den økte produksjonskapasiteten og tilpasningsdyktigheten til denne moderne flåten harmonerer perfekt med vårt engasjement for bærekraftig akvakultur og den innvirkningen den vil ha på våre operasjoner, sier Ila Emilsen, konsernleder for HR og kommunikasjon i Emilsen Fisk, i en pressemelding.

For å markere overtagelsen av flåten, vil det være en offisiell dåp den 25. november  på Mårøya. Det er åpen dag der alle interesserte kan besøke og få se flåten. Her vil flåtens navn formelt kunngjøres: «Havsula».

Med fokus på økt lakseproduksjon ønsket Emilsen Fisk en robust flåte som kan tåle all slags vær og vind og som kan benyttes på hvilken som helst lokasjon.

Oppgradere
– Produksjonen vår øker, og for å holde tritt må vi oppgradere og forberede oss på fremtiden. Vi har fått levert fôrflåte fra AKVA group siden 2005, noe som gjør det til et enkelt valg for en større flåte. Det er viktig at våre operatører trives på jobb, og mulighet for dem å bo på flåten er avgjørende for eventuelle lokasjonsendringer i fremtiden, sier produksjonsleder Robert Aakvik.

Robert Aakvik

AC 650 Panorama har en fôrkapasitet på 650 tonn og et 8-linjers fôrsystem. Med et kontrollrom, kjøkken, møterom og et innredet bad sikrer flåten operasjonell effektivitet og god komfort.

– Vi har valgt et fôringsanlegg med luftbåren transport av fôret ut til merdene. Vi har alltid hatt god erfaring med luftbåren fôring. Med batteripakke i kombinasjon med generatordrift får vi en betydelig besparelse på fossilt drivstoff, og dermed reduksjon av CO2-utslipp. I tillegg er det mindre støy, sier Aakvik.

Lokal tilhørighet i Rørvik
På den lokale servicestasjonen i Rørvik gjennomfører AKVA group for øyeblikket en kundegodkjennelsestest (CAT), noe som innebærer at flåten vil gjennomgå flere funksjonstester. Etter at testen er fullført, blir flåten offisielt overlevert til Emilsen Fisk.

– AKVA group har servicestasjon i Rørvik, og vi ser at oppdretterne velger å bruke oss når vi har lokal tilhørighet. Det er Emilsen Fisk et godt eksempel på. Her har vi et godt verksted, lager og kontorer, sier servicesjef for Norden, Odd Jan Håland, i AKVA group.

Fôrflåten leveres med siste generasjon AKVA connect som ivaretar fôring, kamerastyring og flåtestyring. Flåten blir levert med fôringsanlegg, energiforsyning, kontrollrom og spesialtilpasset utstyr som ensilasjesystem, kamerasystemer og et bredt utvalg av integrerte spesialtilpasninger. Flåten har 12 siloer og leveres med 2x250kva generatorer i kombinasjon med AKVA hybrid batteripakke.

Emilsen Fisk holder til på Lauvøya, en liten kjøretur ut fra Rørvik i Nærøysund. Bedriften startet i 1975.