Her er den nye eieren av Maritech

Nyheter
0

CAI Software har kjøpt Maritech, som er en ledende leverandør av skybaserte ERP-løsninger skreddersydd for sjømat og logistikk.  

CAI er et porteføljeselskap i private equity-fondet Symphony Technology Group (STG), og er ledende innen integrert programvare og teknologiske løsninger for virksomhetskritisk, produksjonsrelatert ERP (Enterprise Resource Planning), MES-systemer for styring av produksjonsanlegg (Manufacturing Execution Systems), eCommerce EDI (Electronic Data Interchange) og WMS-programvare for lagerstyring (Warehouse Management Software), fremgår det av en pressemelding.

Når Maritech nå blir en del av porteføljen til CAI Software, er det fremfor alt i form av skyløsninger for produksjon og distribusjon av sjømat, som beriker og støtter prosessene gjennom hele verdikjeden. Fra fangst, innkjøp, produksjon/prosessering, pakking, salg (inkludert import og eksport), logistikk, til analyse og rapportering.

Global
Maritech har en ekspansiv kundeportefølje innen sjømatnæringen, og det nye eierskapet vil hjelpe selskapet å vokse videre i det europeiske og nord-amerikanske markedet. Sammen vil Maritech og CAI bygge en ledende, global ERP-plattform for sjømat, for å dekke behovene til alle sjømatselskaper uavhengig av størrelse.

Maritech omsatte for 185 millioner kroner i 2022.

Selger av Maritech er et annet private equity selskap, Broodstock Capital, som har eid selskapet siden 2017.

– Kombinasjonen av CAI Software og Maritech vil gi alle typer sjømatselskaper enda bedre muligheter til å kunne utnytte detaljerte nøkkeldata som beslutningsstøtte, i en forretningskontekst som er i konstant endring, sier Brian Rigney, CEO, CAI Software. – Når vi nå knytter selskapene våre tett sammen, vil vi fortsette å samarbeide med kundene våre for å utvikle løsninger som er bygd spesifikt for å støtte de unike behovene i næringen. Jeg ser frem til å samarbeide med Maritech-teamet og Broodstock Capital i det neste kapittelet av vekstreisen vår, Broodstock vil også være med videre og re-investere.

Milepæl
– Dette er en stor milepæl for oss, og et naturlig neste steg mot global ekspansjon for Maritech, sier CEO i Maritech, Odd Arne Kristengård. – Sammen med CAI kommer vi til å fortsette å jobbe dedikert mot markedet og kundene i Norge, mens vi samtidig vil få enda mer kraft til å øke den internasjonale veksten vi har bygd opp de siste årene.

William Chisholm, Managing Partner i STG, sier: – Vi ser en glimrende mulighet til å kombinere erfaring og ferdigheter hos CAI og Maritech, slik at vi sammen kan bygge en ledende, global ERP-programvare for sjømatnæringen. Vi ser frem til å samarbeide med det nye, kombinerte teamet og skape suksess for våre ansatte, kunder og partnere.

– Sammen vil CAI og Maritech være i stand til å ta spranget til et enda høyere nivå som rådgiver, partner og leverandør til selskaper i sjømatnæringen. Jeg er virkelig stolt over det teamet vårt har oppnådd så langt, og ser frem til å bygge videre på vekststrategien vår, slik at vi kan levere produkter og tjenester til enda flere sjømatselskaper rundt om i verden,» sier Jan Erik Løvik, Partner, Broodstock Capital.