Her er Arctic Securities’ favoritter før resultatslippet for andre kvartal

Nyheter
814

Lakseaksjene fikk et løft tirsdag, med en børsoppgang på tre prosent for sjømatsektoren. Neste uke kommer Q2-tallene.

Resultatrapporteringen for andre kvartal står for døren. AKVA group tjuvstarter allerede på fredag, og i neste uke følger mange av de store lakseselskapene.

Arctic Securities fremhever i sin preview-rapport to aksjer, Lerøy og SalMar, i forkant av resultatfremleggelsene, melder TDN Direkt.

Lerøy Seafood Group ventes å fremlegge en EBIT på 414 millioner kroner, mot konsensus på 336 millioner kroner.

«Vi anbefaler fortsatt investorer å se forbi de neste kvartalene og mener 2021 vil være et transformasjonsår for selskapet. De siste års investeringer innen smolt bør være en trigger for volumvekst og operasjonelle forbedringer er etter vårt syn ikke priset inn i dagens verdsettelse», skriver Arctic, som har en kjøpsanbefaling med kursmål 65 kroner.

SalMar til tjene enda mer, tror meglerhuset. Fra frøyaselskapet ventes en EBIT på 865 millioner kroner mot konsensus på 646 millioner kroner.

«Vi forventer at SalMar fortsatt vil levere gode operasjonelle resultater sammenlignet med konkurrenter og gjentar kjøpsanbefaling med kursmål 500 kroner», fremgår det.

For Grieg Seafood venter Arctic en EBIT på 95 millioner kroner. Kursmålet er 110 kroner.

«Grieg Seafood prises fortsatt under konkurrenter, men vi holder på vår hold-anbefaling ettersom vi mener rabatten er berettiget på kort til mellomlang sikt».

Færøyiske Bakkafrost ventes å rapportere en EBIT på 215 millioner kroner, mot konsensus på 169 millioner kroner.

«Selv om Bakkafrost er et godt selskap, fortsetter vi å finne bedre verdi andre steder og holder på vår hold-anbefaling med kursmål 550 kroner per aksje», skriver Arctic Securities.