Her bygger brønnbåtrederen sitt nye funkishus

Nyheter
8552

Roger og Anita Halsebakk måtte ha tilgang til sjøen da de valgte tomt for sin nye bolig.

Ekteparet fører for tiden opp en tre etasjes arkitekttegnet funkisvilla på Blindheimsneset ved Spjelkavik. Ved inngangspartiet står en uvirksom gul gravemaskin. Huset, som er omkranset av stillas, begynner å ta form, men det gjenstår fortsatt mye arbeid før de kan flytte inn. 

– Vi har sittet i 25 år og kikket ned mot sjøen. Så kom vi over en tomt som lå ved sjøen. Det er en plass det er veldig stille, og det passer meg helt utmerket, sier Roger Halsebakk til iLaks.

Båtplass
Plass til båt og nærhet til sjøen må han ha. Båten som ligger til kai ved huset er den 20 meter lange Sunseeker’en «Nitanja», oppkalt etter Anita og datteren Anja. 

Foto: Lizbethg Osnes

For tiden bor ekteparet Halsebakk på hytten på Strandafjellet eller hos sønnen Robin. Sistnevnte, som har tittelen som COO i Sølvtrans, har en leilighet like ved Brosundet, en kort spasertur unna Sølvtrans’ påkostede hovedkvarter på Skansekaia.

Les også: Slik bygget han opp verdens største brønnbåtrederi

Strategisk
– Da vi kjøpte den, fikk vi inntrykk av at alt var klart til å bygge. Men det har tatt sin tid. Vi ga bort huset vårt til datteren vår. Og hun gjorde det jeg også ville gjort – hun rev ut alt av innredning og innhold og skiftet lås. Så nå har vi bodd hos Robin i tre år på 45 kvadratmeter, sier Halsebakk.

– Det er en fin leilighet, med fin utsikt, men det passer ikke meg å bo i en leilighet. Jeg må ha noe å styre med ute, forteller han.

Foto: Lizbethg Osnes

Nybygg
På spørsmål om hvor stort huset er, svarer Halsebakk: – Det er vel 300 kvadrat eller noe sånt.

Det nye huset ligger sørvendt, strategisk plassert like vest for E39. De har saktens råd til det. Sølvtrans, som Halsebakk egenhendig har bygget opp fra grunnen, disponerer en flåte på 19 heleide brønnbåter, i tillegg til fem deleide fartøyer gjennom et 48 prosent eid selskap i Chile. Sølvtrans har dessuten ytterligere seks nybygg i ordrebøkene.

Halsebakks byggeplaner er tidligere omtalt av Nett.no.  

Les også: Her er laksekongens massive praktbolig – se bildene

Foto: Lizbeth Osnes