Nordic Aquafarms betegner emisjonen som vellykket, og denne uken ble den første testslakten av laks gjennomført hos datterselskapet Fredrikstad Seafoods.
– I tillegg til god støtte fra eksisterende aksjonærer har flere nye, kapitalsterke, aksjonærer tegnet i emisjonen, inkludert selskaper med tilknytning til oppdrettsnæringen. Dette er vi svært fornøyde med, og viser at vår strategi med å utvikle landbaserte anlegg nært de store markedene har god støtte blant investorer.
Det sier konsernsjef Bernt Olav Røttingsnes til iLaks etter at selskapet har hentet inn nesten 88 millioner kroner i emisjon, der Carnegie var finansiell rådgiver under prosessen.
– Kapitalen skal gå til å utvikle anleggene i USA, og til å videreutvikle anleggene i Danmark, legger Røttingsnes til.
For i tillegg til det landbaserte anlegget i Fredrikstad, har Nordic Aqufarms kommet langt i prosessen med et landbasert anlegg i Belfast, Maine, som skal produsere 33.000 tonn laks årlig. Det jobbes også med anleggsplaner i California. Nordic Aquafarms har også overfor iLaks antydet at de ser på muligheten for å produsere laks i Asia.
Tidligere denne uken testslaktet datterselskapet Fredrikstad Seafoods 50 fisk ved Norges første kommersielle landbaserte matfiskanlegg for laks. Omtrent samme antall skal slaktes kommende uke. Laksen ble levert til utvalgte restauranter og butikker samt aksjonærer og ansatte.
– Vi har hatt en god test av slakteriet i Fredrikstad og fått gjennomført sensoriske tester av laksen, med gjennomgående svært gode tilbakemeldinger. Fisken har flott farge, lukt, tekstur og ikke minst smak. Vi forventer å starte salg av den første laksen oppdrettet på land i Norge i løpet av få uker. Det gleder vi oss til, sier Røttingsnes.
Det skal da slaktes rundt 15-20 tonn ukentlig. I mars fortalte iLaks at Nordic Aquafarms hadde ansatt erfarne Patrick Lorenzi fra Cermaq, som skulle hjelpe til med å få fart på laksesalget.
– Generelt er det veldig god interesse for laksen fra Fredrikstad, men vi ønsker ikke å kommentere mer om status i salgsarbeidet, avslutter Røttingsnes.