Henter AI-kompetanse fra Cambridge

Nyheter
0

Droneselskap styrker laget.

Probotic har visjon om en renere fremtid og utvikler autonome droner for havbruksnæringen. Med støtte fra ulike forskningsprosjekter utvikler selskapet autonome droner styrt av kunstig intelligens, automatisk inspiserer og holder nøtene rene. 

«Vi har ervervet banebrytende ekspertise innen AI (kunstig intelligens – red. anm.) fra Cambridge for å styrke laget vårt. Lasse Falch Sortland er nå ansatt som software utvikler hos Probotic sin Trondheim avdeling. Han har en Master i kunstig intelligens og tok sin utdanning fra the University of Essex. Han bor for øyeblikket i Cambridge, men flytter snart nordover til Trondheim. Lasse har erfaring med utvikling av autonome kjøretøy og AI utvikling på “embedded-devices” med data sampling og deployering,» skriver Narvikfirmaet Probotic i en pressemelding.

Daglig leder Mikkel Pedersen er glad for å få Falch Sortland med på laget.

– Lasse tar med seg viktig kompetanse for oppbyggingen av vår Software- avdeling. Vi skal fortsette å bygge opp vår kompetanse på kunstig intelligens og maskinsyn. Det var mange kvalifiserte søkere med bred internasjonal bakgrunn. At den som passet profilen vår best var en bergenser, bosatt i utlandet og med internasjonal erfaring er jo litt ekstra stas. 

Probotic er inne i en omfattende testfase av teknologien, hvor fokus nå er testing og tuning av autonomialgoritmene.

– Erfaringene fra all testingen vi har gjort de siste årene begynner å gi resultater. Vi ser også at fokuset vårt på et robust design har vært et helt riktig fokus, men noe som har tatt tid. Vi kan røpe at vi vellykket testet siste prototype helt nede på 500 meters dyp. Dette var i forbindelse godkjenning av drone-plattformens egenskaper og robusthet ovenfor trykk.