Hele mannskapet har forlatt «Eemslift Hendrika» – med last for over 100 millioner kroner på dekk

Nyheter
1429

Det nederlandske frakteskipet flyter førerløst i 41 knops vind i havet vest av Kristiansund.

Ifølge Marine Traffic siger «Eemslift Hendrika» med 3,9 knops fart nordover seint mandag kveld. Skipets kaptein besluttet tidligere på kvelden at de resterende fire av et mannskap på totalt 12 personer skulle forlate skipet.

«Fartøy er forlatt og de 4 resterende mannskap er evakuert av redningshelikopter. 1 person rapportert skadd og tas med til sykehus. Kystverket og rederi jobber med videre plan for håndtering av fartøyet», skrev Hovedredningssentralen på Twitter kl 2014. 

En skadd
– En person er skadd med ukjent omfang, og personene flys sannsynligvis inn til sykehus på land, opplyser redningsleder Kjetil Hagen til VG.

Om bord i det 111,6 meter lange lasteskipet er blant annet tre servicebåter bygget for Moen Marin. De tre servicebåtene har, etter det iLaks har grunn til å tro, en verdi på over 100 millioner kroner.

«Eemslift Hendrika» var underveis fra Bremerhaven til Kolvereid da lasten forskjøv seg under et forrykende uvær mandag formiddag.

Fare
Ingrid Lauvrak, vaktleder i kystverket, opplyser til VG at det nå er opp til rederiet å legge en plan for videre håndtering av båten.

– Det vi må passe på nå er at fartøyet ikke blir til fare for annen skipstrafikk eller ender opp som en forurensning, sier hun.

Ifølge Marine Traffic skal linebåten «Veststeinen» oppholde seg nær havaristen.