– Heldigvis har Sterner en god egenkapital som vil sørge for at vi «står han av»

Nyheter
855

Administrerende direktør Bjarne E. Pettersen i teknologibedriften Sterner ser lyst på fremtiden til tross for koronautfordringer.

Sterner er den største norskeide bedriften innen vannbehandling, og hovedsakelig er kundene innen akvakultur, brønnbåter, næringsmiddelindustri og kommuner.

I tillegg til hovedkontoret på Ski, 25 kilometer sydøst for Oslo, har selskapet filialer på Sandsli utenfor Bergen, Leknes på Vestvågøy og i Porsgrunn.

Greier ikke planlagt vekst
Tirsdag kunne iLaks fortelle at Sterner hadde fått merke konsekvensene av koronapandemien. Selskapet opplever en svikt i ordreinngangen på mellom 40 og 60 millioner kroner dette året.

Da Bjarne E. Pettersen overtok Sterner i 1993, var det et selskap med bare et organisasjonsnummer og ingen aktivitet. I dag leder han en bedrift som omsetter for over 200 millioner kroner i året.

Pettersen forklarer hvordan pandemien har påvirket selskapet hans:

– Sterner har opplevd, som mange andre selskaper, en kraftig oppbremsing av salget. Flere av våre forhandlinger på store kontrakter er blitt utsatt på grunn av situasjonen. Disse kontraktene var vi valgt som leverandør og partner, men da det ville være umulig i denne situasjonen og sette i gang, har dette blitt utsatt til 2021. Sterner har bygget opp en stor organisasjon for å ta store prosjekter som ikke har kommet. Disse medarbeiderne bruker vi nå med å utvikle gode løsninger spesielt innen landbasert oppdrett, sier Pettersen, som avviser det har vært snakk om en krise for selskapet.

Pettersen sier videre at på grunn av forsinkelsene av store prosjekter vil selskapet ikke greie planlagt vekst i 2020.

– Men vi regner med å komme ut med det samme omsetningen som 2019. Undertegnede er tross situasjonen veldig godt fornøyd med utviklingen i selskapet, understreker Pettersen.

«Vi står han av»
Ved utgangen av fjoråret var totalbalansen i Sterner på 86,3 milioner kroner, herav en egenkapital på 36,7 millioner kroner (42,5 prosent egenkapitalandel).

– Sterner har i år fått mange gode kontrakter i andre markedet som i drikkevann, der Sterner er ledende. Dette er selvsagt godt å ha andre «ben» og stå på når andre markeder går litt trått, sier Pettersen og legger avslutningsvis til:

– Heldigvis har Sterner en god egenkapital som vil sørge for at vi «står han av». Vi ser veldig lyst på fremtiden og førstkommende år 2021.