Havyard Group og HG Group slår seg sammen 

Nyheter
0

Havyard Group har inngått en avtale med eierne av HG Group om en sammenslåing, hvor Havyard formelt vil kjøpe alle utestående aksjer i HG Group. Som en del av transaksjonen er det også gjort avtale om å overta de av aksjene i BKS Holding som ikke allerede er eiet av HG Group.  

Etter gjennomføring av transaksjonen vil Havyard bli 100 prosent eier av BKS Holding og Fossberg Kraft. Transaksjonen er en milepæl i arbeidet med å utvikle Havyard som en ledende servicetilbyder til maritim, offshore og onshore industri og tilfører inntektsstrømmer som er komplementære til selskapets eksisterende virksomhet.

Kjøpesummen i transaksjonen er avtalt til 285 millioner kroner, hvorav 245 millioner kroner vil bli gjort opp i nye Havyard-aksjer, 25 millioner kroner i en selgerkreditt og 15 millioner kroner i kontanter. Gjennom transaksjonen vil selgerne samlet eie en betydelig del av Havyard etter gjennomføring av transaksjonen. Selgerne vil bli representert i Havyards styre, herunder ved at Even Matre Ellingsen foreslås som ny styreleder, fremgår det av en pressemelding.

Nye markeder
– Vi er stolte av å ha kommet til enighet med eierne av BKS Holding og Fossberg Kraft om å integrere selskapene i Havyard. Dette vil blant annet gi oss mulighet til inntreden i nye markeder, kunne utnytte synergier på tvers av selskapene, samt tilføre oss en gjeng med dyktige og erfarne medarbeidere. Vi er allerede i gang med integrasjonsprosessen, sier Erik Høyvik, konsernsjef i Havyard.

– Vi er imponert over den flotte omstillingen som Havyard har fått til. Selskapet har en sunn økonomisk stilling, er anerkjent og har gode kunderelasjoner. Både Havyard og BKS er har kompetanse og erfaring som bidrar til at viktige kunder får endret sin virksomhet i en mer bærekraftig retning. Vårt motto er at kundene skal fokusere på sin egen kjernevirksomhet mens vi tar oss av viktig vedlikehold og modifikasjoner, enten det er onshore eller offshore, sier Even Matre Ellingsen.

BKS Holding består av BKS Industri (Sunde), BKS VVS (Bergen), Zenit Engineering (Sunde), Marine Support (Storebø) og BKS Power and Automation (Sunde). BKS-konsernet leverer tekniske installasjoner, elektro og automasjonstjenester til kraftkrevende industri, fiskeoppdrett, skip, landbasert industri, offshorenæringen og til bygg og anlegg. Store deler av selskapets virksomhet er knyttet til å gjennomføre/sikre kundene viktige bærekraftprosjekter. Konsernet har 370 ansatte og har sitt hovedkontor på Sunde i Kvinnherad, med 30 mål opparbeida industriområde som inkluderer kai, 6.000 kvadratmeter med produksjonshaller, lager og administrasjonsbygg.

Havyard Leirvik. Foto: Trine Forsland

Industriell
Dagens eiere i HG Group/ BKS Holding, Tore Thorkildsen, Gudmund Øvrehus, Even Matre Ellingsen og Skarvelandfamilien, fortsetter som betydelige eiere i nye Havyard.

– Det å bli en del av ei industriell børsnotert gruppe er måten å vokse videre på for en bedrift som har hatt en fin utvikling gjennom mange år. Vi har store ambisjoner om å kunne pleie eksisterende og nye kunder som en industriell totalleverandør, sier Tore Thorkildsen, daglig leder i BKS.

Fossberg Kraft ble etablert i 2018 og er en utvikler av kraftprosjekter. Totalt syv småkraftverk har blitt kjøpt/bygget/oppgradert og solgt, tre småkraftverk er under bygging og det foreligger en betydelig tilfang av nye prosjekter. Selskapet har en «offtake» avtale med det britiske investeringsfondet Downing for kjøp/overtakelse av ferdigstilte kraftverk.

– For Fossberg Kraft er det viktig å kunne dra nytte av kapitalmarkedet i den videre satsingen. Fossberg har flere kraftverk under bygging og har en fin horisont av nye prosjekt, sier Tom Jensen, daglig leder i Fossberg.