Havbruksakademiet velger hybridbåt fra Moen Marin

Nyheter
913

Havbruksakademiet i Brønnøysund investerer i hybridbåten «Campus Blå».

I en pressemelding forteller rektor Alexander Halsen at bærekraft, fremtidsrettet og service var tre viktige kriterier da skolen skulle gå til innkjøp av en ny katamaran.

– Vi så at hybridbåter var på vei inn, og ansatte i oppdrettsnæringen er generelt bevisste på utslipp og karbon-avtrykk. Det gjorde den nye hybrid-båten fra Moen Marin til et veldig godt valg for oss. Batteripakken på 250kWh gjør at vi stort sett vil drive båten helelektrisk, sier han.

Undervisning til sjøs
– Vi er et kompetansesenter som må tenke fremover og sørge for godt utstyr til elevene. Det handler både om å få flinke folk til å søke seg hit, og det handler om fremtiden i næringen. Elektriske båter har for øvrig en annen fordel også – de er stillegående. Det er bra når du skal drive undervisning til sjøs, fortsetter Halsen.

Hans-Jørgen Eilertsen, som er salgssjef hos Moen Marin, setter også stor pris på at skolen har gått for en hybrid løsning.

– Grønne og bærekraftige løsninger er fremtiden. Det er derfor viktig at de som skal inn i næringen, får erfaring med relevant og tilgjengelig teknologi allerede i utdanningen, mener han.

Skreddersøm og fokus på HMS
Eilertsen forteller at Moen Marin har gjort en del skreddersøm. Det er lagt til rette for undervisning i styrhuset med ekstra stor sittegruppe og takmontert smarttavle. 

Skolen har også vært spesielt opptatt av HMS og gjort mange valg for å få en trygg og sikker båt, som utvendig styreposisjon med skjerm og 360 graders kamera for å få ekstra god oversikt.

Vegar Livik, prosjektingeniør og ekspert på hybride fartøy i Moen Marin har avslutningsvis følgende appell til havbruksnæringen:

– Hybridbåt er et stort skritt i riktig retning for å oppnå en mer bærekraftig produksjon. Hybriddrift gir også store driftsbesparelser, med lavere dieselforbruk og mindre vedlikehold er hybridbåt fra Moen Marin et opplagt valg, mener han.

FOTO: Moen Marin