Har nesten sjudoblet omsetningen på tre år – og det er spesielt én ting de tjener penger på

Nyheter
2362

Lakselus og fast avtale med Marine Haverst nevnes blant hovedårsakene til at de har gått fra en omsetning på 17,7 millioner kroner i 2012 til eventyrlige 137,6 millioner kroner i 2015.

På få år har selskapet altså nesten sjudoblet omsetningen, og ledelsen er naturlig nok fornøyde.

– Det har vært en veldig vekst i oppdrettsnæringa som vi har fått tatt del i. Oppdrettsnæringa står nok for om lag 90 prosent av det vi driver med, forklarer driftskoordinator Sigve Slagnes til Fjordenes Tidende.

Det var også samme avis som først omtalte saken.

Ble kjøpt opp
Selskapet ble omstrukurert for to år siden da det som het West Dykkerservice ble kjøpt av Frøy Akvaservice og fusjonert med selskapene Sunnfjord Dykkerservice og Møre Dykkerservice.

Dette mener Slagnes at har skapt grunnlaget for den veldige veksten, og tungvektere som Marine Harvest er blant de faste kundene deres.

– Det vi driver mest med i dag er service- og dykkeroppdrag i forhold til avlusningsoperasjoner. Ellers handler en stor del av driften vår om å rengjøre oppdrettsmerder, og vi har også en del vedlikedhold som vi gjør av anlegg. Infrastruktur og fortøyninger og lignende, sier Slagnes.

Fortsatt vekst
Og Slagnes tror framtiden ser lys ut for selskapet. De har blant annet flere stillingsutlysninger som ligger ute på iLaks.no hvor de søker etter både ny daglig leder og mannskapssjef til selskapene Frøy Vest og Frøy Vest Rederi.

Begge inngår i Frøy-gruppen, som eies av Gåsø Næringsutvikling ved styreleder Helge Gåsø.

– Vi tror på fortsatt vekst. Og det kommer nok mye av kravene som nå vil bli satt til oppdrettsnæringene med tanke på avlusing og fokus på miljøet til fisken, avslutter driftskoordinatoren.