Har jobbet mot sjøbasert oppdrett i mer enn 20 år – nå velger han å bli med på landbasert satsing i Laksesystemer

Nyheter
1794

Per Kåre Fuglestad forlater AKVA group til fordel for Laksesystemer.

Etter fem år som servicetekniker og 16 år som prosjektleder mot sjøbasert i AKVA group, blir Per Kåre Fuglestad ny prosjektsjef i Laksesystemer.

Det opplyser Laksesystemer i en melding til iLaks.

– Det er ganske utrolig å tenke tilbake på hvor mye som har skjedd i havbruksnæringen de siste 20 årene. Næringen har enormt sterkt fokus på bærekraft, og et av mine viktigste fokusområder de siste årene har vært nettopp innenfor dette området. Dette er også en de viktigste motivasjonene mine for å begynne i Laksesystemer; jeg tror det finnes enorme muligheter i å videreutvikle den landbaserte delen av næringen og for å skape en enda mer bærekraftig industri. Det som skjer innenfor landbasert akvakultur for øyeblikket er eventyrlig spennende og da er det virkelig inspirerende å være i en posisjon hvor man virkelig kan være med på å gjøre en forskjell, mener Fuglestad.

Ole Gabriel Kverneland, som er daglig leder i Laksesystemer, jobbet selv i mange år i AKVA group. Han er fornøyd med nysigneringen.

– Vi er veldig glade for å ha fått med oss en så solid ressurs som Per Kåre. Når kundene våre legger milliarder av kroner på bordet for å bygge nye landbaserte postsmolt- eller matfiskanlegg er de avhengige av leverandører med faglig tyngde i alle ledd. I denne sammenheng har Per Kåre viktig erfaring å tilføre vår prosjektorganisasjon. Spesielt er vi opptatt av å bygge vårt selskap på kunnskap om fisk og akvakultur. Vi opplever at dette er tillitsvekkende overfor våre kunder og vi håper og tror at det vil bidra til at vi, pun intended, klarer å dra i land flere store fisker i tiden fremover, avslutter Kverneland.