Har arrestert og siktet syv personer etter laksetyveri fra Mowi på Herøy

Nyheter
1895

Samarbeid mellom norsk og estisk politi har gitt resultater.

I september i fjor ble en estisk vogntogsjåfør i 40-årene varetektsfengslet, siktet for underslag og smugling av laks fra Norge til Baltikum. Mannen ble stoppet utenfor fabrikken til Mowi på Herøy i Nordland da han skulle et lass med fisk.

Rett etter nyttår opplyste politiadvokat Line Finsås Einrem ved Mosjøen politistasjon at de hadde flere mistenkte i kikkerten etter tyveriet. Norsk politi hadde også innledet et samarbeid med estisk politi.

Nå sier politiadvokat Einrem til Helgelands Blad at sju personer er arrestert av estisk politi, og er siktet for organisert kriminalitet og bedrageri i forbindelse med saken. Fire av disse personene er også siktet av norsk politi. Einrem understreker imidlertid at ingen tiltaler er tatt ut så langt.

Vogntogsjåføren ble løslatt i slutten av februar. 

– Avtalen med Estland åpner for at de kan bistå oss med utlevering, dermed er unndragelsesfaren borte. Da vi i tillegg fikk bekreftelse fra Estland på at de sporene vi hadde behov for å få sikret, var blitt sikret, var det ikke lenger noe grunnlag for å holde på ham, sier politiadvokat Einrem til Helgelands Blad.

Kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi har tidligere fortalt iLaks at selskapet samarbeider med politiet, og bistår med relevant informasjon.