Håper på å tjene penger i fjerde kvartal

Nyheter
0

Atlantic Sapphire hentet 1,2 milliarder kroner i ny egenkapital tidligere denne uken. Nå krysser konsernsjef Johan E. Andreassen fingrene for overskudd mot slutten av året.

– Med det vi har av fisk i anlegget i dag og basert på hvordan den er forventet å utvikle seg i månedene som kommer, samt at vi forventer å oppnå høyere snittpriser fremover enn det vi har hatt historisk, så tror jeg at vi kommer til å nå break-even på drift og så bevege oss inn i territorier med blå tall fra fjerde kvartal. Det vil være en enorm milepæl når vi kommer dit og blir de første som tjener penger på produksjon av laks på land, sier han til Finansavisen.

Andreassen er særlig fornøyd med å ha fått med «noen av Norges største industribyggere på eiersiden», med referanse til Inge Berg, Petter Stordalen og Johan Johanson.

Les også: Nordlaks bekrefter at storsatsingen i Atlantic Sapphire er motivert av økt formueskatt

Pengene fra emisjonen er øremerket utbygging av fase 2 i selskapets Bluehouse, som ligger en times biltur utenfor Miami.

Analytiker Christian Nordby, i meglerhuset Kepler Cheuvreux, synes det fortsatt er litt tidlig å friskmelde det hardt prøvede oppdrettselskapet.

– Det kommer fortsatt til å være et investeringscase der man håper på at ingen ting skjer siden situasjonen fortsatt er ganske skjør, men selskapet er i hvert fall et godt stykke lenger på veien, sier han til avisen.

Nordby påpeker at selskapet må leverere en aggregert positiv EBITDA over de siste tre månedene før selskapet får tilgang til bankfinansieringen, og legger til at dersom selskapet får «hiccups i form av dødelighet eller sånne type ting så blir det litt dårlig stemning».