På utsiden av ventemerdene kan en skimte Krossholmen. Det er Bremnes Seashores nærmeste oppdrettsanlegg. Her ligger fire 180 metringer i sjøen. Når fisken er slakteklar, føres den over i selskapets nye LCF, Live Cold Fish tanker. Fisken sendes så fra tankene og inn til slakteriet ved en trykkløsning.
Der venter Reidar Myren.
Hans jobb er å avlive oppdrettslaksen, for så å blø den ut, før den sløyes og hodekappes.
Lange dager
Klokken er blitt to, og Myren har vært på jobb i ti timer allerede da iLaks møter ham. Han stiller på jobb i Kvednavikjo på Bømlo klokken fire hver morgen.
– Hva driver deg?
– Det er en jobb. Vi har et opplegg som vi følger her, og vi skal ha et forsprang på slakteriet. Jeg har jobbet her i 31 år.
– Hva gjør du?
– Stort sett å pumpe fisk, stikke den og bløgge den. Det ligger vel på 35-40.000 stykk fisk per dag. I hvertfall for øyeblikket.
Nytt bygg
Bak ham reiser det seg et nytt bygg. Det skal bli Bremnes’ nye killing station, lokalitet for avliving og bløgging, stadiet før slakteriet. Deler av bygget vil være klart om ett år.
– Ja, det er spennende å se hvordan det blir.
Han blir uansett med videre.
– Ja, det vil jeg tro, smiler Myren.
– Trives du med dette arbeidet?
– Ja, jeg trives godt.