Han skal lede ny teknologisatsing i LetSea

Nyheter
0

Norges største forsøks- og forskningssenter for havbruk, LetSea, satser enda sterkere på teknologi, og har derfor opprettet ei ny stilling i selskapet.

Lars Føsker blir LetSeas første prosjektleder for teknologi. Føsker har allerede jobbet i bedriften i fire år, som driftsleder ved anlegget på Solfjellsjøen på Dønna i Nordland.

– Styrken vår blir å finne den fine linjen mellom teknologi og biologi – for vi må aldri glemme å tenke på fisken, understreker Føsker.

Nå skal han hjelpe LetSea med å finne hvilken teknologisk retning de skal satse på:

Miks
– Vi har veldig mange henvendelser og mye på gang, så jobben blir en god miks av marked, teknologi og strategi, sier Føsker, og slår fast, på ekte Hedmarksdialekt, at han «itte på noen måte hadde lyst å forlate gjengen på Dønna».

– Det handler mest om å få jobbe med det jeg virkelig brenner for, sier han i en melding.

Den nye prosjektlederen er utdannet maskiningeniør fra NTNU. Tidligere har han blant annet jobbet som direktør for teknologiutvikling i Aker Solutions, avdelingen for boreutstyr.

LetSea har funnet arvtakeren til Lars Føsker i egne rekker. Mads Lenes overtar som driftsleder, etter å ha jobbet som driftstekniker/røkter i to år og passet på laksen. Han kom fra Nova Sea på Lovund, der han var produksjonsbiolog. Lenes er utdannet kjemiingeniør, og selv om han kommer fra innlandskommunen Klæbu, har han alltid vært interessert i fisk:

Mads Lenes

– Sånn havnet jeg i bransjen. Nå blir det både fisk og folk, en uvant rolle, som jeg gleder meg skikkelig til, sier han.

Landets største
Henriette Hansen, som er leder for Forskning og Utvikling i LetSea, er strålende fornøyd.

– Jeg setter utrolig pris på at disse folkene vil være med videre, og er veldig fornøyd med kabalen. Det er dette som er så bra med LetSea – vi utvikler folkene våre, og endrer oss hele tida i takt med næringa. Det er spennende, og gjør at jeg sjøl også trives så bra her, sier Hansen.

LetSea ble etablert i 1996, og er landets største forsøks- og forskningssenter for havbruk. LetSea har infrastruktur fra små kar til fullskala merder: 120 forsøksmerder, 72 forsøkskar på land og seks ulike forsøkslokaliteter. LetSea er lokalisert på Helgeland, og har i dag 65 ansatte.