Han hopper fra reklame til havbruk

Nyheter
0

Trondheimsbaserte OptoScale innså at de trengte en fulltids markedsfører som kunne løfte merkevaren.

– Da Mats Muri Løberg dukket opp i søkerbunken, smilte jeg bredt, forteller produktsjef Audhild Blomsø, som tidligere har hatt ansvar for selskapets markedsføring. – Jeg hadde sett Mats før fra tiden jeg jobbet innen kommunikasjonsbransjen, og visste han kunne sette OptoScale på kartet. Jeg skrev umiddelbart til CEO Sven Kolstø: ’Vi har fått ei stjerne i søkerbunken!’

– Også HR-sjefen kjente til Mats fra før, og da han var innom på intervju, kom kolleger bort til meg og sa at ‘han der er ei rockestjerne innenfor markedsføring’.

– Mats er en allrounder, fortsetter Blomsø i en pressemelding. – Han skriver lekent og har teft for det visuelle, samtidig som han tenker strategisk og kan arbeide målrettet med de lange linjene. I en tid hvor det visuelle og det digitale spiller en stadig større rolle, er vi sikre på at Mats vil kunne tilføre OptoScale det lille ekstra som skal til for å skille oss ut i mengden. Vi er derfor veldig fornøyde med at Mats valgte å bli med på OptoScale-laget.

Når muligheten i OptoScale dukket opp, forteller Løberg at valget var rimelig enkelt.

– Et trøndersk selskap som utfordrer det etablerte og kontinuerlig søker nye, spennende løsninger. Jeg kommer til en arbeidsplass som våger å tenke utenfor boksen og tør å være annerledes. De er rett og slett veldig langt fremme i skoa, og vokser raskt. Å få ta del i denne reisen er en no-brainer for meg.

På spørsmål om hvilke utfordringer han gleder seg mest til å ta fatt på i en helt ny bransje, er har klar i sin tale:

– Utfordringen hos de fleste merkevarene i dag er å jobbe med kommunikasjon som både er tydelig og lett identifiserbar. Jeg har lært å kjenne OptoScale som et hardtarbeidende og pålitelig selskap, som samtidig har glimt i øyet. Dette er en kombinasjon som legger føringer for mye deilig kommunikasjon i tiden som kommer.

Til slutt forteller en engasjert og smilende Løberg om sitt første møte med OptoScale:

– Jeg åpnet ytterdøra, og lukta av nystekt vaffel slo meg i ansiktet som deilig frisk sjøbris, for å bruke et havbruksbegrep. I tillegg gikk folk rundt med alle slags slips, bare for morro skyld! De har rett og slett en fast vaffel- og slipsfredag, noe jeg virkelig kan sette pris på.